Topphemmelig «Seinfeld»-slutt

NEW YORK (Dagbladet): Den siste «Seinfeld» som sendes i morgen, ble tatt opp i den største hemmelighet. Ingen andre enn Jerry, Elaine, Kramer og George fikk vite hvordan det ville ende. Alle på settet måtte skrive under taushetserklæringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seinfelds beste

Seinlines (Seinord)

Det meste av siste episode ble spilt inn uten publikum. Redigeringen har foregått under forsterket vakthold.

Skuespillerne i birollene fikk ikke komplette manuskripter til episoden. Alt ble gjort for å hindre at innholdet i finaleshowet skulle lekke ut i en avis eller et magasin som ville gitt høyrearmen og litt til for dette underholdningsscoopet. Og dagen før sending ser det ut til at hemmelighetskremmeriet har lykkes. Det har ikke vært noen troverdige lekkasjer.

Skeptikerne spør selvsagt syrlig hvordan det er mulig å lekke noe fra et program som i hele sin ni år lange historie har gått under merkelappen «Et program om ingenting»?

«Uvirkelig»

John O'Hurley, som spiller katalogmannen J. Peterman, sier til Los Angeles Times at «det var uvirkelig. Vi ble bare fortalt hva vi skulle gjøre».

Den siste episoden ble tatt opp på flere forskjellige steder samtidig. Det eneste som er sikkert, er at Jerry Seinfeld samlet en hel gjeng av tidligere bifigurer til denne grande finalen.

Stemningen er høy, som en klassefest. Her er mange skuespillere som ikke har sett hverandre på mange år. De tar bilder av hverandre i alle sammenhenger, fortalte O'Hurley fra en av innspillingsdagene i april.

Klem og tårer
Den siste innspillingsdagen (minus den hemmelige slutten) endte i klemmer og tårer. Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus og Michael Richards spilte de offisielle siste scenene med et utvalgt NBC-publikum bestående av selskapsledelsen, deres venner og familie. Til slutt var det tårer i alles øyne.

Spesielt Julia viste sterke følelser, forteller NBC-sjef Rick Ludwin.

Innspillingen startet nesten tre timer for seint, og varte til klokka 2 om morgenen. Men ingen gikk.

Falske spor

I dagene før den siste sendingen har noen versjoner sirkulert på Internet, men med liten troverdighet. Ett av ryktene går ut på at Jerry og Elaine ender opp i kirken og gifter seg. Ryktet er grundig dementert. Men hvem vet?

Bare Jerry, Elaine, George og Kramer.

Egentlig er det bra. Jo flere uriktige historier som sirkulerer, jo bedre er det, sier Jerrys manager George Shapiro.

NBC har gjort den siste «Seinfeld» til en to timer lang sending der annonsemarkedet blir melket til det maksimale. Sendingen innledes med høydepunkter fra tidligere sendinger. Selve finalen er forlenget med ett kvarter (som gir plass til enda flere reklameinnslag).

NBC regner med at seertallet vil nå opp i 80 millioner mennesker. Det er omtrent fem ganger så mye som de drøye femten millionene som så på den første sendingen i juli 1989.

Og når det er slutt, dukker Jerry selv opp hos Jay Leno.

På topp
Aviser og TV-sendinger i USA er fulle av den siste bitte lille nyhetsbit om dette programmet som ikke fisler ut med lave seertall, men slutter på toppen.

-Jeg ville slutte med programmet på den toppen vi har befunnet oss de siste årene. Jeg ville avslutte ut fra styrke. Og jeg ville at slutten skulle være elegant og grasiøs, sa Jerry selv da han offentliggjorde at enden var nær.

RYKTER Dette er ikke fra den siste episoden. Men et av ryktene om avslutningen er at Jerry Seinfeld og Elaine (Julia Louis-Dreyfus) gifter seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer