DEBATT

Vinter-paralympics:

Toppidrett på et nivå vi aldri har opplevd

Paralympics har oppnådd en internasjonal status som vi for bare noen år siden ikke kunne forestille oss. De norske utøverne i Pyeongchang er viser at det meste er mulig.

BRONSEVINNER: Håkon Grønsveen Olsrud kom på tredjeplass i 20 km stående under vinter-Paralympics i Pyeongchang mandag. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
BRONSEVINNER: Håkon Grønsveen Olsrud kom på tredjeplass i 20 km stående under vinter-Paralympics i Pyeongchang mandag. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi har nettopp lagt bak oss et OL fylt med store og minneverdige prestasjoner. Vår framgangsmåte og vårt verdisett, tuftet på idrettsglede, ga oss en medaljefangst av rekorddimensjon i Sør-Korea. Det skal vi være stolte av, og ta med oss videre.

Stolte kan vi også være nå, når Norge har sendt en tropp på 32 utøvere til Paralympics i Pyeongchang, til det som er de største paralympiske vinterlekene noensinne. 49 land konkurrerer i til sammen 80 medaljeøvelser i langrenn, skiskyting, ishockey, alpint, snowboard og curling.

Det er ingen tvil om at idrettsprestasjonene her vil være like store og minneverdige som de vi fikk se under OL, og allerede har Håkon Grønsveen Olsrud imponert oss med sin bronsemedalje på 20-kilometer.

Paralympics er i dag toppidrett på et nivå vi aldri tidligere har opplevd. Vi får være vitne til prestasjoner som vi knapt trodde var mulige, og som vil både imponere og begeistre i perioden fra 9. til 18. mars.

Det virkelig store gjennombruddet for Paralympics kom i London i 2012, da nærmest alle billettene til arrangementet ble solgt, og det samlede tilskuertallet var på om lag 2,7 millioner. Samtidig har medieinteressen vokst til nye høyder. Lekene i Beijing i 2008 ble TV-sendt i 80 land. I London var det samme tallet 115, mens lekene i Rio de Janeiro i 2016 ble sendt i hele 154 land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer