Toppløse på Internett

- Det var dette jeg var mest redd for - at bildene skulle havne på nettet, sier deltakeren Ingunn Brønstad. Robinson-jentene raste da TV3 viste puppebilder av dem i et par korte sekunder forrige helg. Nå er TV-bildene blitt «frosset» og lagt ut til allmenn beskuelse på Internett.

Var det Christer som ble Robinson?

Robinson-jentene Elisa Røtterud fra sørlaget, samt Hanne Cecilie Akre, Kathrin Bjørnstad og Ingunn Brønstad på nordlaget er alle blitt lagt ut toppløse - på en sikkert flittig besøkt hjemmeside på Internett.

Bildene er hentet fra TV-skjermen. Men der de bare flimret over skjermen, er jentene nå blitt «preservert» på nettbildene.

Dropper scener

Jentene har allerede gjennomført ett oppvaskmøte med TV3-ledelsen. Det skjedde sist onsdag, etter at samtlige av de toppløse Robinson-jentene raste over at kanalen hadde valgt å sende bildene av dem.

- Min irritasjon på TV3 blir ikke mindre av at bildene nå foreligger på Internett. Møtet vi hadde var riktignok fruktbart - TV3 lovte oss å luke ut eventuelle framtidige toppløsinnslag - men det hjelper jo veldig lite når skaden er skjedd, sier Ingunn Brønstad.

Lei kommentarer

Den 30 år gamle oslojenta driver sin egen malerforretning. Hun er lei kommentarene.

- Det er ikke morsomt å stå i en butikk og høre kunder si til meg: «Jeg så puppene dine». Det har skjedd noen ganger, forteller hun.

- Hvorfor beholdt du ikke bare bikinitoppen på under oppholdet på øya?

- Fordi vi ble lovet at de ikke skulle vise slike bilder. I Sverige har de hatt Robinson-programmer i to år. Det har aldri vært vist en pupp eller ei rumpe på skjermen. På øya var det naturlig å gå toppløs av og til.

- Selv om kamera var på?

- Ja. Kamerafolkene sa at det de filmet av nakenhet eller toppløshet, ikke skulle brukes på TV. Vi fleipet med at det bare var til hjemmebruk. Og jeg synes virkelig at programmet er mye bedre uten pupper og rumper, mener Ingunn Brønstad.

Skuffet over TV3

Kathrin Bjørnstad er også svært skuffet over puppebildene, men ser litt ironisk-humoristisk på saken:

- Siden jeg ikke har de største puppene, så er det ikke meg internettbrukerne ser mest på, sier Kathrin Bjørnstad.

Hun håper folk skjønner at verken hun eller de andre jentene ville spradet rundt toppløse hvis de visste at det kom til å bli sendt på TV.

- Kamerafolkene som var der nede sammen med oss lovte oss at toppløsbilder aldri ville bli sendt. Når TV3 i ettertid nekter for å ha inngått noen avtale med oss ble jeg ganske skuffet, men vi har hatt et møte med TV3, og jeg fikk inntrykk av at de forstår oss. Men kanskje i seineste laget, da, siden bildene nå ligger på Internett.

- Mindre sky

Prosjektkoordinator Marianne Melfald i TV3 sier til Dagbladet at puppebildene ble brukt i en redaksjonell sammenheng:

- I en kort sekvens forklarte vi hvordan øylivet etter en tid påvirket deltakerne til å bli mindre sky og mer naturlige. Bildene av toppløse deltakere varte i noen tidels sekunder hver. Men det var nok til at noen av dem reagerte. Saken er nå ute av verden. Dessverre har viktige redaksjonelle sekvenser måttet utgå fordi det har vært for mange nakne kroppsdeler på teipen.

Melfald betegner det som leit og fortvilt at bildene nå er lagt ut på Internett.

TOPPLØST ØYLIV: Kathrin Bjørnstad og Hanne Cecilie Akre reagerte kraftig på at de ble vist fram i toppløs tilstand på TV3. Nå er bildene lagt ut på Internett.