Toppmøte og nye stemmer

Toppmøte i ekkoet av John Coltrane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CD: Når de gamle vennene Michael Brecker , Joe Lovano og Dave Liebman forener krefter, kan det trygt kalles «saksofontoppmøte». Alle er høyt respekterte, ganske ulikt klingende tenorister, Liebman også en profilert sopransaksofonist, og tross travle solokarrierer har de rukket å spille atskillig sammen siden 1998. Følgelig er det ikke en sammenrasket «supergruppe» som nå CD-debuterer, med Phil Markowitz (piano), Cecil McBee (bass) og Billy Hart (trommer) som komp.

IKKE UVENTET KLINGER

John Coltrane anno ca. 1965 med. Ikke bare når «arvingene» tar for seg Coltranes hypnotisk dansende «India» og den kraftfulle, vakre hymnen «Peace On Earth», men også i originallåtene. På et vis er det som om de tre opererer i hver sin musikalske Coltrane-parsell, med Liebman som den frenetisk tonestrømmende, Brecker som råkraften og Lovano som den jordnære tonedikteren, og spesielt for saksofonister må det være uhyre interessant å høre dem sammen på denne måten. Men også andre med hjerte for formsikker ekspressivitet vil ha noe å hente i denne plata, som ved å utkomme på uavhengige Telarc speiler hvor nølende platebransjens giganter for tida opptrer i forhold til ikke-smooth jazz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer