Toppmøte på taket

Solveig Slettahjell, Gregory Porter og KORK med augustkonsert på Operataket.

OPERATAK-KLAR: Solveig Slettahjell er klar for konsert på operataket i august. Her er hun inne i Operaen, under Oslo Jazzfestival i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
OPERATAK-KLAR: Solveig Slettahjell er klar for konsert på operataket i august. Her er hun inne i Operaen, under Oslo Jazzfestival i 2009. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADETVis mer

Solveig Slettahjell, det amerikanske jazz-stjerneskuddet Gregory Porter og Kringkastingsorkestret er klar for utekonsert på operataket i Bjørvika torsdag 16. august.

Konserten er et samarbeid mellom Oslo Jazzfestival, Den Norske Opera & Ballett og KORK, og inngår i Oslo Jazzfestivals program.

Solveig Slettahjell trenger knapt noen presentasjon i Norge etter mange års sammenhengende plate- og konsertsuksess med og uten sitt Slo-Mo Orchestra.

Gregory Porter, som ofte sammenliknes med et av sine tidlige forbilder, Nat «King» Cole, vil være mindre kjent for de fleste, men den California-fødte, New York-bosatte amerikaneren har siden debutalbumet «Water» i 2010 seilt opp som en av de mest kritikerroste og populære sangerne innen amerikansk jazz.

«Water» ble grammynominert, og oppfølgeren «Be Good» (slippes i Norge i juni) har likeledes høstet sterke anmeldelser og gjort Porter til en attraksjon på flere store festivaler i Europa i sommer. På operataket kommer Porter og Slettahjell til å presentere originalstoff fra sine respektive repertoarer.

KOMMER:  Gregory Porter, amerikansk jazzkomet.
KOMMER: Gregory Porter, amerikansk jazzkomet. Vis mer