Toppmøte på Theaterkaféen

Meget celebert på Theaterkaféen i går da Wenche Foss møtte sin imitator Simon Andersen for første gang: Men du er jo ti gangere penere enn meg, sa originalen til kopien.

Det var flere enn hovmesteren som pusset brilleglassene da to Wenche Foss'er entret en fullstappet kafé ved lunsjtid i går, så uanstrengt og hverdagslig som bare en Wenche Foss kan gjøre det.

Innerst i Puddefjorden, den delen av etablissementet som er best avskjermet fra misunnelige blikk fra forbipasserende på fortauet, fant de to seg komfortabelt tilrette i gjensidig beundring.

Wenche Foss: - Altså; Helge - ja, du vet, frisøren min som jeg er så veldig glad i og som jo kjenner deg også - han sier at du til og med går som meg. Men jeg vet ikke riktig, for etter at jeg fikk dette med hoften...

Simon Andersen: - Åhh...sier du det? Dette er fantastisk, jeg lærer noe nytt om deg hele tiden.

Wenche Foss: - Nei, her er det jeg som lærer: Jeg skulle ønske jeg hadde din treffende replikk.

Simon Andersen: - Men kjære, det er jo deg jeg har det fra alt sammen.

Wenche Foss: - Javel, men da må du også få med deg at linsen er den beste kaken de har her på Theaterkaféen. Kelner! Jeg ba ikke om dette, jeg skulle bare ha en linse, jeg.

Og kelneren lett svettende ut med de lekre små Petits Fours og inn med en linse til hver av damene. Stakkars kelner, fem minutter tidligere serverte han Foss'ene champagne fra feil glass - hvorpå den ekte vennlig påpekte:
- Kjære deg, jeg drikker jo ikke champagnen slik.
Alt dette til ivrig nikking fra et lite utvalg av hovedstadspressens Wenche Foss-reportere, Skråblikk inkludert, som gledet seg stort over over gamle og nye diva-sitater fra Foss og Andersen.
Foss forsøkte, med sedvanlig beskjedhet, å frasi seg æren for flere av gullkornene som Andersen strødde om seg. Men imitatoren slo tilbake:
- Å joda, dette er deg, Wenche; fra «The Beaty and The Beast».
Og det måtte Foss innrømme, at Andersen kunne leksa si. Det var da også i kollegial respekt for Andersens parodier av henne i NRKs «Nitimen», at Foss hadde fått gårsdagens møte i stand. Hun ville se hvordan han så ut også - og var like fornøyd med utseendet som med stemmen:
- Du har den nesa jeg alltid har ønsket meg...

GJENSIDIG: Dobbel beundring da Simon Andersen og Wenche Foss møttes i går.