Toppmøte

De er jevnaldrende, oppvokst i samme by og startet hvert sitt suksessband på samme tid. Men først nå har Paul Waaktaar Savoy og Lars Lillo-Stenberg funnet hverandre. Det låter som et særdeles fruktbart samarbeid.

Det norske pop-toppmøtet fant sted i Waaktaar Savoys kombinerte villa og studio på Vinderen i Oslo denne sommeren. Der har Paul (36) fra a-ha og Savoy produsert den splitter nye deLillos-låta «Tyve null tre». Og Paul har brukt tida godt. Låta viser et deLillos slik man aldri før har hørt dem.

- Paul har tilført deLillos mer enn noen andre som har jobbet med oss opp gjennom karrieren, sier en strålende fornøyd Lars Lillo-Stenberg (36).

Frogner/ Manglerud

deLillos bruker høsten til å oppsummere sin 14 år lange karriere med samlealbumet «Gamle sanger om igjen». Men det er en helt ny låt som det er størst grunn til å være oppmerksom på.

«Tyve null tre» er den første låta har produsert for et annet norsk band.

Paul fra Manglerud og Lars fra Frogner har ikke tidligere jobbet sammen, selv om deres spor har krysset hverandre på annen måte. I lange perioder på 80-tallet var det Paul som styrte karrieren til deLillos.

- Indirekte var det det. Vi var prisgitt a-has verdensturneer. Årsaken var at vi hadde samme trommeslager på den tida. Øy-stein Jevanord var fast medlem i deLillos, samtidig som han var turnémusiker for a-ha, forklarer Lillo-Stenberg.

Herre i eget hus

Mang en gang satt Lars og ventet på telefon fra Paul: Kunne Jevanord spille med deLillos eller var han opptatt med a-ha? Tidligere i år var det imidlertid Lars' tur til å ringe Paul. Spørsmålet var enkelt og greit: Kan du tenke deg å produsere en ny deLillos-låt?

- Jeg har fått en del forespørsler fra andre norske artister om jeg har villet jobbe med dem, men jeg har sagt nei, enten fordi jeg ikke har hatt tid eller fordi jeg har følt at jeg ikke har hatt noe å tilføre. Men denne gangen var det annerledes. Jeg tente veldig på Lars sin låt, sier Waaktaar Savoy.

Psykedeliske deLillos

Lillo-Stenberg liker vanligvis å stå for lydproduksjonen på deLillos-platene. Også Waaktaar Savoy liker å være herre i eget hus.

Men verken egoer eller ideer har kræsjet i løpet av Lars og Pauls kreative sommersession. Jordnære deLillos framstår med et stort lydbilde fylt med finesse, psykedeliske partier og lyder du garantert aldri har hørt fra denne gruppa tidligere.

  • Singelen «Tyve null tre» kommer 31. august. 19. oktober slipper deLillos samlealbumet «Gamle sanger om igjen».
<B>JOBBER SAMMEN:Lars Lillo Stenberg og Paul Waaktar Savoy har levd i hvert sitt popunivers i snart 15 år, men jobber nå sammen for første gang.</B>