<strong>SPARKET:</strong> En CBS-toppsjef har fått sparken etter en kommentar på Facebook i kjølvannet av massakren i Las Vegas. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB scanpix
SPARKET: En CBS-toppsjef har fått sparken etter en kommentar på Facebook i kjølvannet av massakren i Las Vegas. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB scanpix Vis mer

Massakren i Las Vegas

Toppsjef sparket etter å ha skrevet at hun «ikke sympatiserte» med ofrene

- De fleste countrymusikk-fans er republikanske våpenelskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så langt er 59 mennesker bekreftet drept og 527 skadd etter at 64 år gamle Stephen Paddock løsnet ild fra Mandalay Bay Resorts 33. etasje.

Stephen Paddock hadde hele 16 skytevåpen på hotellrommet han skjøt fra. I tillegg hadde han 18 skytevåpen, eksplosiver og store mengder ammunisjon i hjemmet sitt i Mesquite.

I kjølvannet av store skytemassakre i USA blusser ofte debatten om våpenlovgivningen opp igjen, og med det store våpenarsenalet Paddock hadde, er debatten nærmest uunngåelig.

- Sympatiserer ikke

Enkelte har også tatt ekstremt sterke ord i sin munn. Visepresident for medieselskapet CBS Corporation, Hayley Geftman-Gold, skrev på Facebook at hun ikke sympatiserte med ofrene for massakren, skriver Los Angeles Times.

- Hvis de ikke ville gjøre noe da barn ble drept, har jeg ikke noe håp om at republikanerne noen gang vil gjøre det rette. Jeg sympatiserer ikke med dem engang, fordi de fleste countrymusikk-fans er republikanske våpenelskere (gun toters), skrev Geftman-Gold.

Barna Geftman-Gold sikter til er antakelig de som ble drept under skolemassakren på Sandy Hook i 2012, der 20 skolebarn og seks ansatte ved skolen ble drept.

Facebook-kommentaren til Geftman-Gold ble slettet, men den hadde allerede spredd seg, og mange tok til orde for at hun burde sparkes.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer

Det ble hun også.

«Denne personen, som har jobbet hos oss i rundt ett år, brøt våre standarder og er ikke lenger ansatt hos CBS. Hennes synspunkter, uttrykt i sosiale medier, er ekstremt uakseptable for alle oss i CBS», skriver selskapet i en uttalelse.

Men selv om Geftman-Gold tråkket over streken, er hun ikke den eneste som har tatt tak i våpendebatten.

Clinton skeptisk

Hillary Clinton, som tapte kampen om å bli USAs president mot Donald Trump, og som i valgkampen i fjor flere ganger tok til orde for tøffere våpenlover, var raskt ute med et liknende budskap, skriver CNN.

«Publikum løp da de hørte lyden av skuddene. Tenk hvor mange som hadde dødd om skytteren hadde en lyddemper, som NRA (National Rifle Association) vil det skal bli enklere å få tak i», tvitret Clinton.

«Vår sorg er ikke nok. Vi kan og må legge politikk til side og stå opp mot NRA, og jobbe sammen for å forhindre at dette skjer igjen».

Det Clinton siktet til er «Hearing Protection Act», som vil gjøre det enklere å kjøpe lyddempere. Det er en liten del av et større tverrpolitisk tiltak, som blant annet vil lette på restriksjoner på våpentransport over delstatsgrenser.

Naturressurskomiteen i Representantenes hus i USA vedtok i forrige måned en større pakke. Deres mål er å «utvide mulighetene for jakt, fiske og rekreasjonell skyting» og «bedre sikkerheten og hørselsbeskyttelsen for sportsmenn og kvinner», ifølge en uttalelse fra komiteen.

Motstand blant demokratene

Lovforslaget må fremdeles vedtas i både Representantenes hus og i Senatet, men det er foreløpig uvisst når avstemningene vil finne sted. Det er uansett en del motstand blant demokratene. Det ga de også klart uttrykk for mandag.

«Til mine kolleger: Deres feighet til å ikke gjøre noe blir ikke hvitvasket av tanker og bønner. Ikke noe av dette tar slutt med mindre vi gjør noe for å stoppe det», tvitret senator Chris Murphy.

«Vi må stoppe blodbadet. Mer snakk og bønner vil ikke redde liv. Bare handlinger og viktige endringer i våre lover kan det», tvitret senator Ben Cardin.

Ifølge en fersk undersøkelse fra Pew mener 52 prosent av amerikanerne at våpenlovene i landet burde være strengere enn de er nå. 18 prosent mener de burde være mindre strenge, mens 30 prosent mener at de er greie som de er nå.

Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer