Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Toppteit toppmodell

Gravskriften «Han levde. Han elsket. Han poserte» er selvsagt den eneste mulige for en mannlig supermodell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ben Stiller levner moteverdenen og dens posører liten ære i sin småmuntre omgang med all staffasjen og dens herværende representant Derek Zoolander, catwalkens aller dummeste, berømt for ansiktsuttrykket «Steel Blue» og tre ganger utropt til «årets mannlige modell».

Han taper for nykommeren Hansel (Owen Wilson) i kampen om en fjerde tittel, finner ut at livet må bestå av mer enn å «være skikkelig, utrolig dødspen», og oppsøker sine røtter som gruvearbeider, iført slangeskinnsdress og designerstøvler. Nå vil skjebnen det slik at han atter kan brukes som modell: En ondsinnet moteguru vil programmere vår mann til å ta livet av statsministeren i Malaysia.

Det høres søkt ut, og det er det. Stiller, en artig plante med sin absurde form for humor, vil altfor mye med denne komedien.

Problemet er nok at Zoolander-figuren i utgangspunktet er en parodi laget til en bestemt anledning. Så har han i egenskap av regissør, manusforfatter og produsent forsøkt å snekre en bærende historie i ettertid, noe hele prosjektet har preg av. Kort sagt forstrekkes én vits i alskens retninger gjennom halvannen time.

Vrøvlet byr likevel på morsomme øyeblikk, og da nettopp i Stillers raljering med vante modellklisjeer. De omkringliggende forviklingene er mest outrert anstrengte, selv om Owen Wilson nok en gang viser komisk talent.

# Liv Jørgensen

[email protected]

film Zoolander (am.)

Regi: Ben Stiller

Forstrukket

komikk om

dumme modeller.

#

SUPERDUM: Derek Zoolander alias Ben Stiller er superdum supermodell i en komedie uten respekt for motebransjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!