Topptenorist

Norsk topptenorist i godt selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få artister er mer kritiske til egne prestasjoner og mer sparsomme med utgivelsene enn saksofonisten Knut Riisnæs. Derfor desto større grunn til oppmerksomhet når han som nå kommer med cd i eget navn, med Dag Arnesen (piano), Terje Gewelt (bass) og Frank Jakobsen (trommer) som perfekt øyeblikkskommuniserende komp.

Gjennom ni komposisjoner, noen av dem standarder, andre signert ham selv, Arnesen eller Gewelt, står Riisnæs fram som den noe nær komplette jazztenoristen. Han er en stilsikker modernist med full kontroll over og uhyre bevisst bruk av instrumentets klangmuligheter, en god, logisk byggende solist og han swinger uopphørlig uansett tempo.

Mye av det samme gjelder for Arnesen, Gewelt og Jakobsen. Deres respektive bidrag, sømløst innvevd i hverandre og i Riisnæs, er frapperende, harmonisk som rytmisk. Resultatet er en cd med kunstnerisk autoritet og høy musikalsk egenvekt, laget av folk som har brukt livet på å perfeksjonere seg i akkurat dette. Det merkes, hele veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer