Tør du?

Ingerid Stenvold skal gjøre Lydverket tilgjengelig for folk flest. Er det derfor hun nekter å ta Dagbladets krevende musikkquiz?

- Jeg har blitt utfordret til å være med på quiz i jobbsammenheng flere ganger tidligere, og jeg svarer alltid nei. En meget kunnskapsrik kollega av meg stilte sporty opp på dette en gang, men hadde utrolig uflaks med spørsmålene. Vedkommende svarte feil på åtte av ti og endte opp med å se ut som en ordentlig dumskalle. Derfor: Takk, men nei takk.

Slik forpurrer Lydverkets påtroppende programleder effektivt vår utspekulerte plan. For vi skulle jo vise henne. Ta henne. Dømme henne. Sjekke om hun virkelig lever opp til rockeimaget hun har bygget seg opp ved siden av rollene som sportsanker og friskt fjes i målområdet. Veie hvorvidt kunnskapen hennes er tung nok til å lede landets viktigste musikkprogram. Men nei. Og nei takk.

Men kanskje er ikke denne krevende quizen så relevant likevel? Nettopp fordi den er for krevende. Laget av og for spesielt interesserte.

Fra i morgen vil nemlig Ingerid Stenvold gjøre Lydverket mer tilgjengelig.

Mer Britney Spears-

- Lydverket har fått et ufortjent stempel som et program som bare henvender seg til en indre kjerne av kjennere. Dermed har mange som kunne tenke seg å se på, blitt fremmedgjort. Men dette er en diskusjon som har pågått i redaksjonen lenge. Jeg har havnet midt oppi den, og er uansett bare en av mange som lager programmet.

- Så nå blir det mer Britney?

- Kanskje. Når en av planetens mest omtalte popartister slipper ei plate, er det jo en stor begivenhet. Vi skal både speile den smale musikken og den kommersielle. For det kommersielle er også kultur.

Tør du?

Lei av musikksnobber

Stenvold ønsker også å ta et oppgjør med snobbete musikkjennere som bare vil høre på musikk ingen har hørt om.

- Noen gidder ikke høre på favorittbandene sine lenger etter at de slår igjennom. Da er det liksom ikke kult lenger. Jeg har vært sånn selv. Det er utrolig barnslig. Hva er vel feil med at bra musikk når ut til massene?

TV-sporten har gitt henne permisjon i ett år for å vikariere for Mona B. Riise i Lydverket. Stenvold skal lede 12 programmer i høst og like mange til våren.

- Du har tidligere uttalt at sport ikke er viktig, men veldig morsomt. Hva med musikk?

- For meg er musikk viktigere enn sport. Men jeg trenger begge deler. Og jeg skjønner ikke hvorfor så mange later til å synes det er to uforenlige interesser.

ROCKEOPPLYSNING: NRK-sportens prinsesse har dumpet langrenn og ballsport for fete riff. Ingerid Stenvold leder i morgen Lydverket for første gang. Hun synes programmet hittil har vært litt i særeste laget. Foto: NINA HANSEN
ROCKEOPPLYSNING: NRK-sportens prinsesse har dumpet langrenn og ballsport for fete riff. Ingerid Stenvold leder i morgen Lydverket for første gang. Hun synes programmet hittil har vært litt i særeste laget. Foto: NINA HANSEN Vis mer