«Tør ikke klype meg i armen. Det tar så lang tid før huden retter seg ut.»

Kjetil Rolness om «de gamle unge» og kunsten å fylle 52.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LØRDAGSKOMMENTAREN: I dag fyller jeg 52 år. Jepp, femtito. Tør ikke klype meg i armen. Det tar så lang tid før huden retter seg ut.

REALITETSSJEKK er visstnok noe man skal ha godt av, men du verden så vondt det kan gjøre. Tidligere i sommer leste jeg om NRK P1+, en ny digitalkanal for som savner den gode tida på P1. Før Hans-Petter Jacobsen brutalt og meningsløst ble revet bort fra «Nitimen», til fordel for bølla Espen Thoresen. Det blir morgenkåseri, andakt, «nostalgiske slagere fra 1950 og oppover», til og med morgentrim à la Reidar Morset: Sving armane, stå med føtene fra kvarandre. Bøy i knea. Der, ja. Og kjøyr! Sving opp og ned og tralalalalalalalalalala og — stans.

Jeg måtte flire. Helt til jeg innså at jeg var gammel nok til å huske Reidar Morset.

Og ikke bare det. Jeg befant meg i kanalens målgruppe. De over 50. En medieviter uttalte i samme artikkel: «Man lager nisjer som følge lytterne fra vugge til grav».

JEG FØLTE MEG plutselig dårlig. Rynker, grånende hår, langsynthet, magefett, muskelsvinn. Det pekte bare én vei. Jeg kjente noe som liknet gikt i begge ben. En gåstol i motlys viste seg i en døråpning. Jeg sto ved en åpen grav og tittet ned. Mørket vinket meg velkommen. Men demensen hadde ennå ikke tatt meg helt, for jeg husket Tomas Tranströmers dikt: Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan / Det besöket glöms och livet fortsätter / Men kostymen sys i det tysta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer