Anmeldelse: Yousef Hadaoui, Pappa elsker Fleksnes! Mitt liv med svart humor

Tør ikke tulle med kongefamilien

Yousef Hadaoui ler av det typisk norske, men bare på overflaten.

TO HJEM: Lun komikerbiografi som tar oss med til forfatterens to hjem: Marokko og drabantbyen Bøler. Foto: Dagbladet.
TO HJEM: Lun komikerbiografi som tar oss med til forfatterens to hjem: Marokko og drabantbyen Bøler. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg elsker alt Yousef Hadaoui gjør i «Svart humor», og jeg var til og med så heldig å få holde en skikkelig hyggelig samtale ham på lokalbiblioteket hans på Bøler for et par år siden. Men så dalte han i status for meg da han var med i 71 grader nord og var så sur og tverr. Jeg ble nesten litt såra!

Hvorfor tar jeg det personlig at en kjendis driter seg ut på tv? Jeg finner faktisk svaret i biografien han har skrevet, i samarbeid med den kritikerroste forfatteren Kjartan Brügger Bjånesøy: «Vi trenger sterke rollemodeller som bare er seg selv og ikke gjør et nummer ut av at de er innvandrere som Valente – kanskje mer enn noen gang.» På 1990-tallet var altså Gino Valente det eneste brune tv-forbildet, og jeg tipper Hadaoui ville reagert dersom kokken dumma seg ut på tv.

Oppturer og nedturer

Derfor er det en lettelse at boka er så fin, og at den til og med inneholder et eget kapittel om 71 grader nord som gjør fadesen så mye enklere for meg å leve med. For komikeren innrømmer sjøl at dette ikke gikk noe bra.

Og slik er tonen hele veien: Vi får være med på oppturer og nedturer, han har blant annet fått sparken fra flere jobber opp gjennom, flere av dem på sensasjonelle vis. Hadaoui er født i 1981 og er nokså ung til å bli portrettert i langformat. Men når han forteller om selv så ærlig og med så mye selvinnsikt, blir det underholdende å lese.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer