Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Tor Milde drepte meg

Kristoffer Johannessen mener Idol-dommer Tor Milde ødela finalesjansene hans.

-  Du kan godt skrive at Tor Milde drepte meg. Det var bokstavelig og billedlig talt hva han gjorde, sa en trist 22-åring etter å ha mottatt følgende melding fra Milde:

-  Du er ikke popstjerne i det hele tatt. Du har én tone, og den treffer du. Men som de sier på sykehuset: Når det går sånn (tegner sikksakkstreker i lufta) er det bra. Når det går sånn (tegner en lang vannrett strek) så er du død. Og det føler jeg litt nå.

Og døde gjorde Kristoffer: Mens finaleklare Malin Pettersen og Cindy Hovde jublet, sto 22-åringen i bakgrunnen. Som han visste, stemte seerne ham verken til finale eller inn blant topp fem.

-  Rakker ned, hauser opp

-  Formelt sett bestemmer seerne. Men dommerne påvirker. Og Tor Milde ville ha andre enn meg videre. Han rakker ned på deltakere han ikke liker, og hauser opp de han vil ha til finalen. Det er unødvendig og frekt, mener Kristoffer, som sjøl mener at han var blant de tre beste.

-  Tar du deg nær av det?

-  Jeg hever meg over det. Men det føltes urettferdig å bli sablet ned når jeg verken bommet eller sang feil.

Mildes replikker

 SLAKTET OG UTSLÅTT:  Mens Cindy Hovde og Malin Petersen jublet over finaleplass, var Kristoffer Johannessen (til høyre) fly forbanna på Idol-dommer Tor Milde. -  Han ville ha andre enn meg videre. Han rakker ned på deltakere han ikke liker, og hauser opp de han vil ha til finalen, sa en skuffet Johannessen etterpå. Alle foto: Robert S. Eik
SLAKTET OG UTSLÅTT: Mens Cindy Hovde og Malin Petersen jublet over finaleplass, var Kristoffer Johannessen (til høyre) fly forbanna på Idol-dommer Tor Milde. - Han ville ha andre enn meg videre. Han rakker ned på deltakere han ikke liker, og hauser opp de han vil ha til finalen, sa en skuffet Johannessen etterpå. Alle foto: Robert S. Eik Vis mer

Her er noe av det Tor Milde serverte andre semifinalister i går:

Til Carina O. Olsen:

-  Veldig sjelløst, spør du meg. Det tok aldri av. Jeg synes ikke du fikk det til i det hele tatt.

Til Mari Elisabeth Sandberg:

-  Med fare for å få familien din og vennene dine på ryggen: Du var veldig dårlig. Dette var det dårligste jeg har hørt i kveld. Du sang ikke engang reint.

Til Kine Jeanette Hansen:

-  Jeg fikk veldig karaokebar-feeling nå. Det er mulig jeg trenger å ta noen snillepiller, men dette var veldig kjedelig. Jeg kunne lagt meg til å sove, hadde det vært en litt bedre pute her.

Haji planla hevn

Milde rakket ikke ned på Haji Saleem. Det kan han være glad for. Engstelige deltakere hadde bedt Haji ta igjen - på vegne av alle - hvis Idol-dommeren slaktet ham.

-  Jeg var helt sikker på at han kom til å «disse» meg også, og hadde bestemt meg for hva jeg skulle si tilbake. For Tor Milde er en frekk fyr. Det som står på T-skjorta hans stemmer bra, mener Haji.

Men Tor Milde gikk ikke løs på Haji. Ikke veldig, iallfall:

-  Jeg blir ikke grinete av å høre på deg. Jeg får ikke lyst til å slå ned noen, var Idol-dommerens analyse etter Hajis «End of the Road».

-  Dermed kunne jeg jo ikke svare ham, sier Haji, som oppnådde en for ham skuffende femteplass.

-  Hva hadde du tenkt å si til Milde?

-  Ingen kommentar. Men han hadde fortjent hvert ord.

Vinnerne enige

Utslåtte Kine Jeanette Hanssen ble såret av kritikken:

-  Tor Milde ødela mine sjanser til finale. Han opphøyer noen til guder, og rakker ned på alle andre. Idol har vært en fin opplevelse, men negativiteten til Tor Milde er det jeg kommer til å huske.

-  Tor Milde får si og mene hva han vil mente både Carina O. Olsen og Mari Elisabeth Sandberg.

Gårsdagens vinner hadde ikke sans for Tor Mildes metode:

-  Nivået på deltakerne var mye høyere enn han prøvde å gi inntrykk av, mente Malin Pettersen.

-  Flere av tilbakemeldingene hans ble veldig feil, mente også toer Cindy Hovde.

-  Vil ødelegge

Sjøl mener Milde han bare er ærlig:

-  Jeg håper virkelig at jeg ødelegger noens sjanser hver gang. Hvis ikke har jeg ingen funksjon der. Selvfølgelig flagger jeg mine favoritter. Hadde det vært opp til meg, hadde vi tatt ut 30 semifinalister. De siste 20 har ikke noe der å gjøre.

Juryleder Tone-Lise Skagefoss mener det drives klappjakt på Tor:

-  Tor er ikke streng. Han er bare ærlig, sier hun.

Idol-produsent Rolf Wenell har ingen planer om å kalle Milde inn på teppet:

-  Jeg har plukket ut Idol-dommere i tre år, og går etter to kriterier: Faglig dyktighet - og ærlighet. Tor Milde oppfyller begge så det holder. Publikum vil ikke ha dommere som jatter med deltakerne.

<B>IDOL-DOMMER: Ole Evenrud
<B>IDOL-DOMMER: David Eriksen.
<B>GIKK VIDERE I GÅR: Cindy Hovde og Malin Petersen.
<B>TONE LISE SKAGEFOSS: Juryformann.
OMSTRIDT: Tor Milde angret ingenting. Med denne t-skjorta slaktet han seks av ti deltakere.