Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2: «Hver gang vi møtes»

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

I det siste programmet denne sesongen var det duetter som gjaldt. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

SISTE KVELD MED GJENGEN: Årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2 avsluttes med duetter i kveld. Foto: TV 2
SISTE KVELD MED GJENGEN: Årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2 avsluttes med duetter i kveld. Foto: TV 2 Vis mer

TV: Etter sju lørdager der artistene har tolket hverandres låter, avsluttes sjuende sesong av «Hver gang vi møtes» med sju duetter. Og det i sterk konkurranse med selveste Spellemannprisen.

Det har vært oppturer og nedturer, både musikalsk og personlig. Som Christel sier: «Dette har ikke vært sju dager, men sju liv». Her er kveldens duetter:

Tshawe Baqwa og Silya: «Keep My Cool» (Baqwa / Wolde-Mariam / Sandell / Thörnfeldt / Severin)

Tshawe og Silya har valgt en Madcon-låt, og presenterer et arrangement som ligger tett opptil duoens egen versjon.

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Det er kanskje litt «lettvint», men det funker på sitt vis fordi Silya glir fint inn i Yosefs rolle. Blåserne gir en god r'nb-feeling, og dessuten kan du høre Silya som rapper. Hun tar utfordringen som om hun var tilbake i «Stjernekamp» , og snubler ikke en eneste gang.

Tshawe shower som vanlig, og plutselig er det full fest med hele gjengen på scenegolvet!

Christel Alsos og Claudia Scott: «Northern Sky» (Drake)

Christel får synge med «den kuleste dama», som hun sjøl sier. Et meget sympatisk låtvalg, dette. Det er forståelig også, for her er det mye melankoli – selve varemerket til Christel.

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Du har både oversikt og god smak når du velger en låt av britiske Nick Drake, som døde bare 26 år gammel i 1974. Og det er lett å høre at dette er en artist og en låt begge to har et sterkt forhold til. De utnytter duoformatet til fulle, to stemmer og Claudia på akustisk gitar og munnspill. Enkelt og effektivt, kanskje i respekt for originalen Det er både sårt og vakkert fra to artister som utfyller hverandre godt.

Silya og Tor Endresen: «I Put A Spell On You» (Hawkins)

Mange har gjort denne låten, men ingen topper Screamin’ Jay Hawkins’ «djevelske» originalinnspilling. Og - i hvert fall ikke Silya og Tor.

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Det er et ganske spesielt - og vanskelig – låtvalg. Tre blåsere og trommene har en viktig rolle, med trombonen i hovedrollen, og det blir i overkant mange korte «støt».

Låten er stakkato i formen, og blir det enda mer i denne versjonen. Det blir mye skrik og skrål, og derfor også anmassende. De har begge stemmer til det, men her virker det som om det er om å gjøre å synge høyest. Det blir veldig langt unna den mer elegante originalen til Hawkins’ . Men de skal ha for forsøket, og stemningen er i hvert fall god rundt bordet.

Tone Damli, Christel Alsos, Silya og Claudia Scott: «Bye Bye Love» (Bryant/Bryant)

Snakk om kontraster! Dette er en låt mange kjenner med The Everly Brothers, og den er dessuten fast avslutningslåt i «Lollipop». Dette blir derfor nesten til ære for Tor, og han er tydelig rørt.

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Den er skrevet av et av de store låtskriverparene, Boudleaux og Felice Bryant, og er gjort i mange andre versjoner også.

Flerstemt kan ikke bli så mye feil., og alle deler dessuten på vokaljobben. Men sjøl om det er vakkert på sitt vis, er det også i overkant stillestående for en låt som vanligvis har mer energi. Her tar de virkelig ikke ut potensialet i låten, og det blir pent, men tamt.

Tshawe Baqwa, Tor Endresen og Hans Petter Aaserud: «Imagine» (Saade/Santos/Gill/Tay)

Det blir både høy party- og kulhetsfaktor når Norge her får sitt eget« Rat Pack».

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Tre stilige herrer flørter hemningsløst med rommets kvinner. Tshawe frir til Christel og «elsker alle sammen» og Tor avslutter med et kjekt «Don’t tell your mama».

Ikke John Lennons «Imagine», altså, men opprinnelig en duett med Tone Damli og Eric Saade som har fått en helt annerledes behandling av tre karer som kler hverandre godt. Her scorer dere også høyt på sjarmen, karer! Låten er ikke til å kjenne igjen, og det gjør ingen ting.

Tor Endresen og Claudia Scott: «Something Good» (Alsos/Angelskår)

Norges nye countryduo! Du visste kanskje heller ikke at Christel hadde skrevet en så fin låt, sammen med Pål Angelskår fra duoen Minor Majority?

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Det som opprinnelig er en duett med Christel og Thomas Dybdahl får her «special treatment». Særlig Claudia er på hjemmebane her, og hun «tar» låten umiddelbart. Tor henger seg pent på og viser seg som den perfekte duettpartner. Her snakker vi virkelig om å ta ut potensialet i en allerede flott låt. Marie Klåpbakkens fele er strøsselet på kaka. Kveldens beste duett!

Tone Damli og Hans Petter Aaserud: «Livet er helt ålreit» (Aaserud/Samuelsen)

En Trang Fødsel-låt får æren av å avslutte årets «Hver gang vi møtes»-sesong.

Tor og Claudia sto for kveldens beste duett

Hans Petter synger sjøl på denne låten, som har en tittel som symbolsk passer bra som avslutning, De har lagt seg på en blues/country-variant, og det beste med den er at han henter fram den utmerkede husgitaristen Truls Hval. Men så presterer TV 2 å legge prat ogt bilder oppå en glimrende bluessolo. Det er ikke lov. Skam dere! Men Hans Petter rekker å skryte av bandet, og vi både takker og bukker.

Den sjuende sesongen av «Hver gang vi møtes» er over. Det skulle ikke forundre meg om det blir en sesong åtte også. Da får vi nok en gang håpe at noen av de store artistene våre som alltid sier nei kan overtales til å stille. Det er da ganske ufarlig, er det ikke?

Takk for følget til dere som har lest og engasjert dere! Førstkommende lørdag starter «Århundrets stemme» på samme kanal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling