Toralv ble vraket - ville gjenoppstå som «Hugo»

«Cæsar»-produsent Trond Berg-Nilssen har tålt bråk om lave lønninger, skuespillerflukt og kjeft. Nå slår han for første gang tilbake: - Flere av skuespillerne er utakknemlige og dobbeltmoralske, sier mannen og avslører at Toralv Maurstad ble vraket fra serien.

Hver dag samles over 800000 nordmenn for å få med seg livet på hotellet som ikke finnes. Skuespillerne har flere ganger protestert mot dårlig behandling og luselønn.

- Vi har fortjent bedre. «Hotel Cæsar» er, etter min mening, en av verdens beste såpeserier. I motsetning til amerikanske såper har skuespillerne god tid på å innstudere hver episode. De får manus over en uke før innspilling og kan dermed være med og forme sin egen rolle, sier produsenten for TV2s millionsuksess «Hotel Cæsar», Trond Berg-Nilssen til Dagbladet.

Nye navn i vente

Hvorfor føler så mange av de etablerte stjernene da behov for å riste av seg «Cæsar»-støvet når de forlater serien?

- Det lurer jeg også på.

- Beate Eriksen og Kristin Frogner sa i et ferskt VG-intervju at de var glade de var ferdige med «Cæsar»?

- Hva sier de hvis vi spør om de kan komme tilbake? spør Berg-Nilssen. Han mener enkelte av skuespillerne er utakknemlige.

- Var Toralv Maurstad nødvendig for å gjøre serien stueren?

- Stueren i forhold til hva? Toralv var engasjert for ett år og det var aldri meningen at han skulle fortsette. Han ville imidlertid gjerne fortsette, og han nevnte derfor muligheten om å oppstå som sin egen bror Hugo. Jeg tror neppe det blir slik.

Etter det Dagbladet erfarer har Yngvar Numme vært aktuell som potensiell Hugo. Kari Simonsen og Amanda-vinner Ingar Helge Gimle er i kontakt med serien i disse dager.

Begynner på 180000

- Hvorfor betaler dere så dårlig?

- Nybegynnerne får 180000 i året, det er kanskje ikke så mye mer enn Rimi-ansatte. Men vi har en lønnsstige som relativt raskt bringer dem opp til 330000 kroner. Den avtalen er godkjent av Skuespillerforbundet.

- Hva tjener de høyest gasjerte?

- I underkant av en halv million i året, samt to til fire ekstra friuker. Det trenger de, for vi kjører dem hardt, sier produsenten. Som ikke liker å høre seg selv omtalt som hard og temperamentsfull.

- «Cæsar» er kassasuksess, hvorfor kan ikke skuespillerne få mer av kaka?

- For Metronome Spartacus gir ikke høye seertall høyere inntekter. TV2 fikk fem ulike såpeforslag på bordet, valgte det dyreste, det skal de ha ros for. Men de sikret seg samtidig selv en god avtale, som gjør at det er TV2 som høster gevinsten for seersuksessen.

Mindre vold i vente

- Du leverer incest, drap, blod, fyllekjøring. Når viser dere hete sexscener i «Cæsar»?

- Jeg vil ikke ha sex, men det kan bli mer nakenhet. Naturisme for eksempel. Jeg vil heller ikke ha så mye voldsscener. De skal bort. Jeg har fått brev fra foreldre med treårige barn som kan hele rollelisten utenat. Det er jeg ikke stolt av. Vi kan ikke være barnepiker, men vi må ta ansvar. Det synes jeg småbarnsforeldre burde gjøre også.

UTE AV SERIEN: Nygifte Toralv Maurstad og Beate Eriksen.