SLIPPER ALBUM: Toralv Maurstad og pianist Rune Alver står bak juleplata, «Jolasong» som slippes neste uke. Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss
SLIPPER ALBUM: Toralv Maurstad og pianist Rune Alver står bak juleplata, «Jolasong» som slippes neste uke. Foto: Anna-Julia Granberg / BlunderbussVis mer

Toralv Maurstad slipper juleplate

86-åringen platedebuterer med «Jolasong».

(Dagbladet:) Skuespiller Toralv Maurstad og pianist Rune Alver står bak en av årets første juleplater, «Jolasong» som slippes neste uke.

Alver har det musikalske ansvaret på plata, mens Maurstad opptrer som fortellerstemme og leser et knippe kjente julefortellinger. 

- Det var veldig stas å jobbe med Toralv. Jeg har lært utrolig mye av han, både under dette og tidligere prosjekter, forteller Alver til Dagbladet. 

Jobbet sammen tidligere De to har tidligere jobbet sammen med teateroppsetninger, blant annet «Peer Gynt» - hvor Maurstad spilte hovedrollen. 

- Vi har jo reist sammen rundt i hele landet og fått et nært samarbeid. Når vi skulle lage en slik plate var det naturlig å spørre han, sier pianisten.

Maurstad bidrar også med sin egen julenovelle, «Nissen» fra boka «For et liv: historier jeg bare har fortalt mine venner», som ble utgitt i fjor høst. 

Inspirasjonen til plata kom mens Alver jobbet med sin siste plate «Spill og Dans», hvor han tolket klavermusiker Johannes M. Rivertz verker. 

- Musikk og julehistorier har jo mye til felles. Det er en lyrikk og klang over begge kunstformene, og derfor synes vi det var fint å kunne lage en litt annerledes plate, understreker Alver.