Torbjørn dro til USA - fikk millionkontrakt

LOS ANGELES (Dagbladet): Den norske bassisten Torbjørn «Toby» Skard (31) har fått en platekontrakt til nesten fem millioner kroner med popbandet Contact. På sin debutplate får bandet også drahjelp fra Everlast og Smokey Robinson.

Contact arbeider nå i studio, vegg-i-vegg med Axl Rose og Guns N'Roses, i Santa Monica i Los Angeles. Dagbladet fikk i går som første «utenforstående» høre de sju første ferdigmiksede låtene som er klare til albumet, og det er potente popvarer Skard og Contact kommer med: Albumet byr på catchy gitarbasert pop, som strutter av sommer, sol og fest.

Forventningene er høye, ikke minst i Universal Music, som gjennom labelen 333 Music Group vil gi ut plata, trolig i mai. Det legges omfattende lanseringsplaner, som verken bandet eller plateselskapet foreløpig vil si noe om.

- Vi forsøker ikke å være det hippeste bandet i verden. Albumet blir en miks av alt det vi har hatt i platesamlingene våre opp gjennom årene, sier «Toby» Skard, før han får hjelp med å definere musikkstilen til Contact fra låtskriveren og den markante vokalisten, Bronxstyle Bob, som har vokst opp med rapp, Beatles og Marvin Gaye i Bronx i New York:

- Dette er pop, soul, funk, jazz og post-new-retro.

Bandet har en solid live-erfaring hver for seg og som band. Bandet var i fjor nærmest fast inventar på kjendisstedet The Viper Room, som eies av skuespilleren Johnny Depp.

Solid live-erfaring

Torbjørn Skard, sønn av idrettspsykolog Halldor Skard og bror til kombinertløper Halldor Skard jr., har vært i Los Angeles i over elleve år. De fleste musikere som forsøker seg i «drømmenes by», gir opp og pakker kofferten etter noen få år, men «Toby» nektet å gi opp musikerdrømmen. Han har vært innom flere LA-band, blant annet i Binge sammen med Matt Sorum, trommeslageren til Guns N'Roses. Men bandet ble oppløst fordi Sorum ble for opptatt med blant annet The Cult. De siste årene har han spilt i bandet til den kvinnelige artisten Poe.

- Poe hadde to bra låter, og solgte over én million plater i USA. Vi har 13 gode låter, sier Skard med et bredt flir. Han har stor tro på sitt nye band, og ikke minst at albumet blir trygt og godt tatt vare på av produsent Peter Bunetta.

Slipper Jante

- Jeg var bare så syk av Norge. Måtte komme meg ut. Her borte slipper du tross alt å slåss mot Janteloven, men det tok meg fire- fem år før jeg skjønte at den ikke gjaldt her borte. Det er det som er bra med LA, sier Skard, som i dag er glad for at han ikke flyttet hjem da det gikk i motbakke. - Jeg har en stor mulighet her nå.

- Hva er ambisjonen?

- Det er å komme oss rundt og spille. Det er det som er moro. Jeg drømmer ikke om å bli rik superstjerne i det hele tatt. Det å ha en fanbase og kunne leve av å spille, det er målet.

<B>FIKK CONTACT OG KONTRAKT:</B> Bassisten Torbjørn «Toby» Skard har fått gullkantet platekontrakt med popbandet sitt Contact i Los Angeles.