Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tord Gustavsen svarer deg nå

Du møter jazzpianisten Tord Gustavsen på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Norsk jazz kjører videre, og en av dem som absolutt sitter i førersetet er Tord Gustavsen trio med besetning Gustavsen (piano), Harald Johnsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer).

Guttas 2003-debut «Changing Places» fikk omtalen «kommersielt overrumplende» her i Dagbladet. Ikke så rart når den har solgt over 40 000 internasjonalt. Nå er trioen aktuell med oppfølgeren «The Ground»:

«Det betyr 12 nydelig anslåtte pianomeditasjoner, tett og finstilt supplert av bass og trommer. Grunnstemningen, som sjelden fravikes, er melankolsk, lengtende; melodilinjene forutsigelige, men med noen fikse vrier, og harmonibruken nesten trassig gospelnaivistisk, skjønt også den ispedd en og annen «mothake»» skrev Dagbladets Terje Mosnes og kastet terning fem.

<B>MØT TORD:</B> Jazzpianisten Tord Gustavsen møter deg på Dagbladet.no. Send dine spørsmål nå og klikk deg inn på Dagbladet.no tirsdag klokka 1200 og les svarene.