Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tord Gustavsen Trio

Fortsetter stillferdig der forrige cd slapp.

CD: Bortsett fra at innspillingsdatoen er en annen og omslagsbildene er tatt av en annen fotograf, springer «The Ground» ut av samme sinn og hender som «Changing Places», Tord Gustavsen Trios kommersielt overrumplende 2003-debut. Fortsatt er besetningen Gustavsen (piano), Harald Johnsen (kontrabass) og Jarle Vespestad (trommer). Låtene er Gustavsens og arrangementene kollektive; plata er spilt inn i Rainbow Studio med Jan Erik Kongshaug og Manfred Eicher som tekniker og produsent, og musikalsk dreier det seg om mer av det samme.

Det betyr 12 nydelig anslåtte pianomeditasjoner, tett og finstilt supplert av bass og trommer. Grunnstemningen, som sjelden fravikes, er melankolsk, lengtende; melodilinjene forutsigelige, men med noen fikse vrier, og harmonibruken nesten trassig gospelnaivistisk, skjønt også den ispedd en og annen «mothake». I enda sterkere grad enn «Changing Places» inviterer «The Ground» inn i en uhyre presist bygget og diskret insisterende musikalsk modus. Hvor mange tusen som takker ja denne gang, verden over, blir interessant å få vite.