Torde ikke stoppe regnskogssex

Politiet og Quarts sikkerhetssjef stod og så på, men valgte å la sex for åpen scene gå sin gang.

Var du der? Tips oss på mail, telefon 22 31 09 59 eller sendt QTIPS til 1937. QUART (Dagbladet.no): Dette skriver sikkerhetssjef Henning Kristiansen fra firmaet Pro-Sec i en rapport om den mye omtalte regnskogssexen under The Cumhots-konserten sist tirsdag.

I rapporten skriver Kristiansen at han var opptatt ved en annen scene da han ble gjort oppmerksom på av noen hadde samleie under Cumshots-konserten i Bendiksbukta. Han gikk straks bort til bukta der han fikk en rask oppdatering av to politimennene som stod og så på mens Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson hadde sex foran 4000 publikummere.

Kristansen skriver videre at han og politet var enig om at hendelsen var planlagt fordi paret entret scenen fra backstage-området, og at den kom til å skape reaksjoner i etterkant. Men de valgte å ikke gripe inn fordi Kristiansen anså det som sannsynlig at bandet ville prøve å hindre sikkerhetsvaktene i å stoppe konserten. Dette ville ifølge Kristiansen hisse opp publikum og føre til en mulig ukontrollerbar situasjon.

En svært irritert kriminalssjef Arne Pedersen tordner mot rapporten.

- Det som står der er totalt feil, sier han til Dagbladet.no og understreker at ingen polititjenestemennn så det som skjedde.

- Har du snakket med alle dine tjenstemenn på stedet?

- Jeg har snakket med operativ uteleder, og fått rapporter fra de andre. Det er også gjennomført muntlige samtaler med dem, sier Pedersen.

Han er ikke sikker på hvor mange polititjenstemenn som er i jobb iforbindelse med Quarten, men alle de involverte den aktuelle kvelden har han snakket med.

- Det var tre eller fire polititjenstemenn til stede når dette sto på. Rapporten er feil, og at det tillegg er framsatt påstander om at det var en dialog mellom ProSec og politiet er direkte feil. Etterpå var det en diaolog mellom to yngre polititjenstemenn som var 150 meter fra scenen, i bakkant.

- Men så ikke de det som skjedde?

- De så ikke hva som skjedde på scenen. De så først på slutten at det var noe som foregikk der, så var det hele over. Deretter var de i kontakt med sikkerhetsfolket. Om de påstår at vi har gjort vurderinger sammen med dem under episoden er det direkte feil, sier kriminalsjefen som er svært opprørt over at dette kommer ut i media.

Politiet har ikke vært i kontakt med Prosec etter hendelsen.

- Deres sikkerhetssjef har vært i avhør hos oss, og det som står i denne rapporten stemmer ikke overens med det han forklarte engang, avslutter Pedersen.

Pro-Sec-sjef Henning Kristiansen sier til Dagbladet.no at det ikke er noen tvil om at politiet så samleiet på scenen.

- Jeg så det veldig godt, og jeg sto rett ved siden av dem. De kan ikke ha unngått det. Jeg var redd for at dette var en episode der Kristopher Schau hadde oppfordret publikum til å komme opp på scenen, sier Kristiansen.

Han spurte politimennene hva som hsdde skjedd, og hevder at de fortalte at paret hadde kommet fra backstage-området. Pro-Sec-sjefen presiserer at det ikke var noen debatt mellom ham og tjenestemennene om konserten skulle stanses.

- De spurte meg om hva våre vektere skulle foreta seg. Min oppgave der og da var ikke å ta stilling til om dette var en straffbar handling, men om det sikkerhetsmessig var forsvarlig å stanse konserten. Det strafferettslige må politiet ta stilling til, men hadde de bedt oss stoppe Cumshots, så hadde vi selvfølgelig gjort det, fastholder Kristiansen.

<B>BØTELAGT: Alle de sju på scenen og Quartfestivalen er nå bøtelagt med til sammen 120 000 kroner. Ingen av dem har foreløpig vedtatt bøtene.