Gjenåpningen:

Tordner mot avslag

Flere kulturaktører har fått avslag på sine søknader om stimuleringsmidler. Det skaper sterke reaksjoner i bransjen.

SKUFFET: Vidar Villa er en av flere som har fått avslag på søknad om stimulering. Beskjeden fikk han like før turnéstart med MS Bjørvika. F.v. gitarist, Jonas Thomassen, Vidar Villa og manager Chris Collings. Bildet er tatt like etter de signerte kjøpekontrakten for MS Bjørvika etter sist sommer. Foto: NORDIC BEATS
SKUFFET: Vidar Villa er en av flere som har fått avslag på søknad om stimulering. Beskjeden fikk han like før turnéstart med MS Bjørvika. F.v. gitarist, Jonas Thomassen, Vidar Villa og manager Chris Collings. Bildet er tatt like etter de signerte kjøpekontrakten for MS Bjørvika etter sist sommer. Foto: NORDIC BEATS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt var klart. Vidar Villa hadde fått sin drøm oppfylt og skulle ut på sommerturné med kulturbåten MS Bjørvika. Båten skulle innom 25 byer mellom Oslo og Bergen sommeren 2021. På avreisedagen, etter at et gira «mannskap» på 22 personer hadde stilt seg foran båten for å ta et bilde, kom meldingen fra Kulturrådet: «Du har fått avslag på din søknad om stimuleringsmidler».

- Hva gjør vi nå? Får vi lønna vår? Hva gjør vi her? Og det sprer seg nesten litt panikk blant alle sammen. Folk blir jo redde for jobben sin og så skal jo vi tre som er arrangører garantere alle venner og kolleger en trygghet, sier manager Chris Collings til Dagbladet.

I forkant av avslaget hadde turneen også fått beskjed om å minske antall deltakere. Arrangørene måtte refundere enormt mange billetter, som fjernet 70 prosent av inntektsgrunnlaget, ifølge arrangøren.

- Nå må vi ta opp lån for at alle skal få lønnen sin. Vi ble enige om at vi gjennomfører, og satte i gang turneen. Men det føles jo helt galt at det egentlig var utsolgt og at økonomien var veldig god under hele prosjektet, og så blir vi pålagt å minske antallet på grunn av restriksjonene. Vi har full respekt for restriksjoner, men vi må refundere billetter - og nå sitter vi plutselig med regningen på det helt alene, forklarer Collings.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer