Lisa Holm forsvant på vei hjem fra jobb i Kinnekulle i Sverige i juni i fjor. Fem dager senere ble hun funnet drept. FOTO: Thomas Johansson / NTB scanpix
Lisa Holm forsvant på vei hjem fra jobb i Kinnekulle i Sverige i juni i fjor. Fem dager senere ble hun funnet drept. FOTO: Thomas Johansson / NTB scanpixVis mer

Tordner mot band etter voldelig Lisa Holm-musikkvideo

- De er ute etter å sko seg på en forferdelig hendelse, sier familiens advokat. 

(Dagbladet): Familien til Lisa Holm, den 17 år gamle jenta som ble funnet drept utenfor Lidköping i Sverige i fjor, reagerer sterkt på at rockebandet Truckfighters har skildret mordet i musikkvideoen til låta «Calm before the storm».

Advokaten til Lisa Holms familie, Tore Brandtler, uttaler til Aftonbladet at det er forferdelig at bandet laget en video av en slik tragedie.

- Det er en tragedie i seg selv. Det finnes jo ingen hensikt med det såvidt jeg kan forstå, ikke noe oppløftende eller positivt, sier Brandtler.

At bandets vokalist Oskar Cedermalm sier at de ønsket å belyse hvor fælt det er at slike ting kan skje, og at folk ikke skal kunne gå trygt i gatene, har han ingen forståelse for.

- De kunne gjort det på en annen måte hvis det var det de var ute etter. Nei, de er bare ute etter å sko seg på en forferdelig hendelse, sier Brandtler.

FORSVANT PÅ VEI HJEM: 17 år gamle Lisa Holm, ble meldt forsvunnet 7 juni i fjor.
Foto:  / Handout / 
FORSVANT PÅ VEI HJEM: 17 år gamle Lisa Holm, ble meldt forsvunnet 7 juni i fjor. Foto: / Handout /  Vis mer

Skildres i videoen

Lisa Holm forsvant på kvelden 7. juni i fjor, etter at hun hadde stengt kafeen i Kinnekulle hvor hun jobbet. Hun skulle ha kjørt mopeden sin hjem til utkanten av Skövde, men jenta kom aldri dit.

Hun ble funnet fem dager senere, delvis avkledd og gjemt i et klesskap i en brakke noen få kilometer fra kafeen.

Nerijus Bilevicius ble dømt til livstid i Skaraborgs tingrett i november i fjor, men anket dommen videre til Göta hovrett, som også dømte mannen til livstid. Saken ble deretter anket til svensk høyesterett, som avviste anken.

I musikkvideoen til Truckfighters vises en jente som kjører moped til jobben sin på kafe, og som senere blir drept og båret ut av en varebil, innpakket i plast.

Den viser letemannskaper som søker etter henne, og en plakat med påskriften «Have you seen this girl? Lisa Holm».

Også i kommentarfeltet under musikkvideoen på Youtube er det flere som reagerer.

- Vi mente ikke noe vondt

Vokalisten Oskar Cedermalm uttaler derimot til Sveriges radio at de ikke mente å såre noen ved å lage videoen.

- Vi har skrevet om noe som berører oss. Så vi har virkelig ikke skrevet om det for å få oppmerksomhet eller gjøre noen ille til mote, sier han.

Han legger til at musikk er en kunstform og at de valgte å fortelle om dette gjennom musikken. Men Cederman innrømmer at det i ettertid kan ha slått feil, men at de ikke mente noe vondt.