Asap Rocky

Tordner mot fengsling av rapstjerne

Krimekspert Leif GW Persson skjønner ikke hvorfor Asap Rocky sitter inne etter hendelsen i Stockholm.

DETTE SITTER HAN INNE FOR: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kjente svenske forfatteren, kommentatoren og kriminologen Leif GW Persson møtte i dag opp i svensk TV4s «Nyhetsmorgon» for å gi sin dom over fengslingen av rapperen Asap Rocky.

Der stiller den svenske tungvekteren seg kritisk til hvordan påtalemyndighet og domstol i Sverige har vurdert voldshendelsen i Stockholm 30. juni, som seinere ledet til at den verdenskjente artisten Rakim «Asap Rocky» Mayers (30) ble varetektsfengslet i to uker, siktet for grov kroppsskade (vold, red.anm.).

- Mistanken om kroppsskade er klokkeren, men å beskrive dette som grov kroppsskade mener jeg er utenfor rimelighetens grenser, sier Persson under sendingen, ifølge Expressen.

- Grenser til tullete

Videre mener han beslutningen om å varetektsfengsle artisten forundrer ham og at «det grenser til tullete». GW Persson stiller også spørsmål ved hvorfor ingen vektlegger at mennene Mayers og følget hans havnet i klammeri med, er filmet i forkant av den aktuelle voldsepisoden, mens den ene slår rapperens livvakt med et sett hodetelefoner.

- Det er veldig merkelig at det ikke er rettet mistanke om kroppsskade mot den unge mannen som slår livvakten, til tross for at det er dokumentert på film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer