Salangen-Nyheter

Tordner mot lokalavis-kaos: - Endre loven

Per Sandberg går hardt ut mot Salangen kommunes behandling av lokalavisredaktør Jon Henrik Larsen.

LOVENDRING: - Hvis det finnes én oppegående stortingsrepresentant, så fremmes det et representantforslag i Stortinget, og så endres loven, sier Per Sandberg til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård
LOVENDRING: - Hvis det finnes én oppegående stortingsrepresentant, så fremmes det et representantforslag i Stortinget, og så endres loven, sier Per Sandberg til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

29. juni skrev Dagbladet om 34 år gamle Jon Henrik Larsen, som er autist, hundre prosent ufør, og redaktør i den populære lokalavisa Salangen-Nyheter, kjent fra TV3s dokumentarserie med samme navn.

Larsen frykter for avisas framtid. Årsaken er at kommunen har besluttet at han ikke lenger kan få hjelp på arbeidsplassen av sin brukerstyrte personlig assistent (BPA). Larsen har klaget avgjørelsen inn til Fylkesmannen, og har fått avslag.

Tidligere har Larsen fått støtte fra komikerduoen Johan Golden og Atle Antonsen, og stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp). Nå reagerer også tidligere fiskeriminister Per Sandberg.

- Det finnes altså et regelverk som hindrer den typen avtale Larsen har hatt. OK, da endrer man det regelverket da, for svarte! Det er derfor vi har politikere. Hvis det er et urimelig utslag av et regelverk som ingen politikere ønsker seg, så endrer man det, eller lager unntak, sier han til Dagbladet.

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) i Salangen kommune har tidligere uttalt at Larsens sak er behandlet av administrasjonen, og at den ikke vil bli behandlet politisk. Det reagerer Sandberg kraftig på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer