Durek Verrett:

Tordner mot norsk presse

Durek Verrett svarte på bokkritikken i en direktesendt Instagram-sending i natt.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag bekreftet forlaget Cappelen Damm overfor Dagbladet at de stopper utgivelsen av den selverklærte sjamanen Durek Verretts bok «Spirit Hacking» i Norge.

Boka skulle etter planen komme ut i slutten av denne måneden, og har allerede høstet stor kritikk. Dagbladet har blant annet omtalt boka, som vår anmelder kalte «gal manns tale».

I natt holdt Verrett en direktesending på Instagram, der han snakker om situasjonen og forklarer boka. Han langer også ut mot norsk presse, som han blant annet anklager for å drive med mobbing.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noe, men jeg vil ikke la mobberne holde på lenger. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber kjæresten min, dere mobber meg, for å selge aviser. Det er en skam. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, sier Verrett.

Han hevder også at forlaget trakk boka uten å varsle Verrett eller teamet hans.

Misforstått

Dagbladet har skrevet at Verrett i boka hevder at dødelige sykdommer, som kreft, kan oppstå som et resultat av at vi ikke lenger ønsker å leve, noe som fikk sterk kritikk fra leger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer