FORTSATT PÅ SPORET: Tore Strømøy er snart klar for nye familiegjenforeninger. Han må bare ha en liten pause først. Foto: Lars Eivind Bones.
FORTSATT PÅ SPORET: Tore Strømøy er snart klar for nye familiegjenforeninger. Han må bare ha en liten pause først. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

Tore fortsetter i sporet

Framtida for «Tore på sporet»-suksessen har vært usikker. Nå bekrefter NRK ny sesong av programmet.

(Dagbladet): Folkekjære Tore Strømøy (52) har trukket over en million seere denne våren, og har fått fram tårene gang på gang med «Tore på sporet».

Nå er det klart at det blir en ny runde med det populære tv-programmet. Det bekrefter tv-sjef i NRK, Arne Helsingen, til Dagbladet.

- Det blir en ny sesong av «Tore på sporet». Vi er i dialog med Tore Strømøy, sier han, og fortsetter:

- Tore har gått ut og sagt litt forskjellig til mediene i det siste. Vi var avhengige av at han selv er tent for å kunne lage flere programmer.

Har vært usikker
Den siste tida har det derfor hersket tvil om det skulle lages flere sesonger. Strømøy har ved flere anledninger sagt at han er sliten, kunne tenke seg å gjøre noe annet, og ikke lenger vil leve i skyggen av tv-personligheten «Tore på sporet».

Nå mener han likevel det blir flere familiegjenforeninger.

- Presset har vært stort. Det er en fare for at det blir en runde til. Jeg kommer meg ikke unna. Litt utpå våren sitter jeg med nesen i saker igjen, sier Strømøy til Dagbladet.

En populær mann: «Tore på sporet» har i en årrekke vært et av NRK mest populære programmer. I vinter har Strømøy trukket over en million tv-seere i snitt hver søndag. Foto: Lars Eivind Bones.
En populær mann: «Tore på sporet» har i en årrekke vært et av NRK mest populære programmer. I vinter har Strømøy trukket over en million tv-seere i snitt hver søndag. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

Grunnen til at Strømøy nå føler seg motivert for en ny sesong, er den overveldende responsen fra publikum etter vinterens sendinger.

- Jeg har vanligvis grua meg til kjeft når det kommer en ny sesong med «Tore på sporet». Men det vi nå opplever er det helt motsatte. Før var det mange som ikke helt forstod hva vi holdt på med, men det gjør de nå, forklarer trønderen.

Mest sett «Tore på sporet» har denne vinteren vært blant NRKs aller mest setter underholdningsprogram, og søndagens sending var helgas mest sette med hele 1 118 000 seere. Det tilsvarer en markedsandel på 57,7 prosent.

Arbeidet med den nye runden programmer kan starte allerede til våren, men det kan ta lang tid før den nye sesongen kommer på tv.

- Det er et stort stykke arbeid å lage «Tore på sporet», på alle plan. Når innspillingen starter kan jeg ikke svare på nå, sier tv-sjef Helsingen.

Strømøy tror oppskriften på de gode seertallene ligger i evnen til å snakke et språk vanlige folk forstår.

- Jeg tror at folk ser at det vi lager er god journalistik, og at vanlige folks måte å fortelle på fungerer det også. Skal du nå publikum må du snakke et språk de forstår, og det tror jeg vi har greid, sier Strømøy.