BETYDDE MYE:  Vokalist Tore Hansen døde i dag etter et års kamp mot kreften. Hans venn og kollega Dag Spantell forteller at han har betydd enormt mye for norsk musikkliv. Foto: Knut Falch / SCANPIX .
BETYDDE MYE: Vokalist Tore Hansen døde i dag etter et års kamp mot kreften. Hans venn og kollega Dag Spantell forteller at han har betydd enormt mye for norsk musikkliv. Foto: Knut Falch / SCANPIX .Vis mer

Tore Hansen fra Unit Five er død

Artisten Tore Hansen døde i dag av kreftsykdommen.

(Dagbladet): Artisten Tore Hansen døde i dag, 63 år gammel. Det bekrefter hans management, ved Ole Waage, i en pressemelding.

- Vokalisten Tore Hansen fra Unit Five sovnet i dag stille inn 63 år gammel på Diakonhjemmet, etter lengre tids sykdom. Våre tanker går til familien, står det i pressemeldingen.

Tore Hansen gjorde stor suksess som vokalist for bandet Unit Five på 70 og 80-tallet.

Da bandet ble oppløst i 1982 gikk Hansen solo, før Unit Five ble gjenforent i 2001.

Hans nære venn og kollega Dag Spantell var hos han på sykehuset da han døde.

- Han har vært syk lenge. Han fikk vite at han hadde fått kreft for rundt ett år siden. Det gikk raskere enn det familien og jeg hadde trodd. Jeg kom hjem fra reise i går kveld og ble oppringt av kona hans om at han var innlagt på sykehuset, og han døde på sykehuset i dag, forteller Spantell til Dagbladet.

Han forteller at Hansen har betydd enormt mye for norsk musikkliv.

- Han har betydd fantastisk mye mer enn det folk tror. Han har vært en pådriver for oss som driver med popmusikk, og han har skrevet en lang rekke fantastiske låter. Han er det ærligste og mest lojale menneske jeg har møtt på min vei og han sa alltid det han mente, og sto opp for det han trodde på. Den egenskapen fascinerte meg, sier Spantell.

Han forteller at han allerede har fått mange meldinger fra kolleger og venner.

- Dette er et sjokk for hele bransjen. Tore valgte å holde en lav profil med sykdommen sin, så dette er et sjokk for mange. Det er en stor sorg for oss alle, sier Spantell.