Du leser nå Dagbladet Pluss

Tore Renberg har skrevet en ny pageturner

Men boka mangler forgjengerens eksplosive friskhet.

OPPFØLGER: Bare et år etter at han gjorde suksess med boka «Ses i morgen», er Tore Renberg klar med oppfølgeren. Den går i samme dur.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPFØLGER: Bare et år etter at han gjorde suksess med boka «Ses i morgen», er Tore Renberg klar med oppfølgeren. Den går i samme dur. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Tore Renbergs vanvittige svarte komedie fra olje-Stavangers kriminelle miljø, «Ses i morgen» (2013), fikk oss anmeldere til å ta fram de store superlativene.

Nå er oppfølgeren her, med det samme imponerende tempo og dette helt skrudde, white trash-aktige miljøet, som mord, voldtekt og ran er en naturlig del av.

«Angrep fra alle kanter» er likevel en typisk bok nummer to. Den går i samme dur og har derfor ikke forgjengerens eksplosive friskhet.

Overfall og ran

Gjennomgangsfiguren er også i denne boka den 120 kilo tunge Jan Inge. Han livnærer seg på overfall og ran, men skjønner at han må legge om stilen. Taperne i olje-Norge, fastslår han, er de kriminelle. Stavanger-folk har blitt for rike, de kjøper ikke brukt, og de bruker ikke cash. Det markedet er overlatt til øst-europeerne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.