SNART FILMKLAR: Tore Strømøy har fått en liten rolle i den kommende norske spillefilmen «Vente blinke». Men han har ikke akkurat noen forhåpninger om at filmtilbudene kommer til å renne inn etter dette.
SNART FILMKLAR: Tore Strømøy har fått en liten rolle i den kommende norske spillefilmen «Vente blinke». Men han har ikke akkurat noen forhåpninger om at filmtilbudene kommer til å renne inn etter dette.Vis mer

Tore Strømøy håper han ikke har ødelagt kommende norsk film

Har fått sin første filmrolle.

(Filtermagasin.no): - Forhåpentlig ødelegger jeg i hvert fall ikke filmen, sier en lattermild Tore Strømøy til Filter.

Tirsdag kveld var han på settet for å spille inn en sekvens til den kommende norske spillefilmen «Vente blinke», som er basert på Gunnhild Øyehaugs kritikerroste roman fra 2008.

Det er Strømøys skuespillerdebut, og trolig også hans siste filmoppdrag noensinne skal vi tro tv-personligheten selv.

- Det var de som absolutt ville ha meg med, og jeg tenker at man ikke skal være så redd for å drite seg ut. Men jeg oppdaget fort at fagfolk er fagfolk, for å si det sånn.

Hemmelig ingrediens Strømøy er med i en drømmesekvens, der han spiller mot Anne Krigsvoll.

Hun er en trelastarbeider som frykter hun snart skal dø og derfor vil kontakte sin bortadopterte sønn. I drømmen ber hun om hjelp fra «Tore på sporet».

- Å spille mot Anne Krigsvoll... Det var ikke noe enkelt, skal jeg si deg. Selv om det ikke var mange replikker jeg hadde, var det en del ord i manus jeg ikke ville brukt selv, som var ukjente for meg. «Vente, blinke» blir sikkert kjempefin, men det spørs om jeg tør å se den, sier Strømøy til Filter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men om programlederen er beskjeden selv, virker forfatter Gunnhild Øyehaug å være mer begeistret. På bloggen sin har hun lagt ut bilde av regissør Yngvild Sve Flikke sammen med Strømøy, ledsaget av teksten:

- Alle gode ting har ein hemmeleg ingrediens. Chili con carne har mørk sjokolade og whisky. Leverpostei har ansjos og vanilje. Kålrabistappe har vaniljefrø. «Vente, blinke» har naturlegvis også ein hemmeleg ingrediens. Og fordi denne bloggen er så utruleg open og ærleg, skal vi berre fleske til og avsløre han først som sist.

Eksistensiell komedie Foruten Anne Krigsvoll (og Strømøy) har «Vente blinke» folk som Henriette Steenstrup, Hallvard Holmen og Inga Ibsdotter Lilleaas i ledende roller.

Den er en slags eksistensiell komedie om tre kvinner (trelastarbeideren, en forknytt litteraturstudent og en performancekunstner), og ifølge produsent Yngve Sæther i Motlys blir dette den første norske spillefilmen som er innspilt i sin helhet i Trondheim.

- Det er jobbet ganske mye med manus for å gjøre det mer filmatisk, blant annet er det lagt til flere nye historier. Men grunnstemninga fra boka, den ironisk-humoristiske tonen, kommer man til å kjenne igjen, forteller Sæther.

Filmen får etter planen premiere i august 2015.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.