Tore Strømøy slutter i NRK-jobben

Men fortsetter å levere «Tore på sporet».

GÅR SOLO: Tore Strømøy blir selvstendig næringsdrivende. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GÅR SOLO: Tore Strømøy blir selvstendig næringsdrivende. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tore Strømøy blir selvstendig næringsdrivende og slutter i NRK, men skal fortsette å jobbe for statskanalen.

- I NRK sier de ofte at det er ting jeg ikke kan gjøre, som eksterne foredrag, da det kommer i konflikt med arbeidsforholdet. Hadde det vært opp til meg ville jeg helst hatt permisjon, men det går ikke, sier Strømøy til NRK.

Tore Strømøy ble ansatt i NRK Trøndelag for 27 år siden og har jobbet der siden, med unntak av ett år hvor han hadde permisjon og jobbet for Adresseavisa.

I 17 av disse årene har han jobbet med «Tore på Sporet», noe som har resultert i åtte sesonger med den populære serien.

- Det er ingen som tror på meg når jeg sier det ikke er for pengene. Jeg har ikke bedt om høyere lønn, strengt tatt kommer jeg vel dårligere ut, sier han til NRK.

Tidligere i år hevdet han overfor Dagbladet at årets sesong var den siste av signaturserien hans, men snudde på femøringen like etterpå.

Strømøy kommer altså til å levere mer «Tore på sporet» på NRK, selv om han nå blir selvstendig næringsdrivende med eget selskap.

- Jeg håper og tror jeg skal jobbe med programmer for NRK i mange år fremover. Men jeg trenger å møte andre i eksterne miljøer for å få inspirasjon og for å tenke nye tanker. Avtalen åpner for en annen kontakt med andre enn det en har mulighet til som fast ansatt, sier Strømøy i en pressemelding.