VIL TILBAKE: Tore Strømøy er fremdeles en folkelig og samlede tv-underholder. - Blir jeg spurt om å lage lørdagsunderholdning, så tar jeg selvsagt utfordringen, sier han til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård
VIL TILBAKE: Tore Strømøy er fremdeles en folkelig og samlede tv-underholder. - Blir jeg spurt om å lage lørdagsunderholdning, så tar jeg selvsagt utfordringen, sier han til Dagbladet. Foto: Henning LillegårdVis mer

«Tore på sporet»:

Tore Strømøy vil overta lørdagen for «Lindmo»

- Har tatt kontakt med tv-sjefen.

Onsdag ble det kjent at Fredrik Skavlan tar med seg talkshowet sitt fra NRK til TV2 fra høsten 2018.

Nyheten kom nesten like brått på NRK-ledelsen, som flytter talkshowet «Lindmo» fra lørdag til den ledige plassen til «Skavlan» på fredag.

- Kommer gjerne tilbake

- Jeg kommer gjerne tilbake for å lage underholdning på lørdag. Jeg har sendt inn et nytt underholdningsforslag som jeg kunne tenke meg å lage, sier Tore Strømøy (58) til Dagbladet.

Han er en få som fremdeles kan kalle seg «lørdagskonge».

I en årrekke herjet han lørdagen med det svært populære, og i blant omstridte, «Tore på sporet». Han tilhører den samme generasjon underholdere som Tande-P og Dan Børge Akerø.

- Lørdagen har mistet noe

- Fredagen har i de siste årene vært den viktigste tv-dagen, slik lørdagen var tidligere. Lørdagen har mistet noe av det som tidligere gjorde den til en samlende tv-underholdningsdag, sier Tore Strømøy.

Det har han lyst til å gjøre noe med, men noe konkret er det ikke blitt.

- Jeg har sendt et programkonsept, et forslag til underholdning, som vil kunne passe lørdager. Det gjorde jeg før det ble kjent at «Skavlan» flytter til TV 2 og at «Lindmo» overtar hans flate, sier Strømøy.

Tok kontakt med NRK

Tv-profilen forteller at han ikke har hatt noen møter eller fått noen tilbakemelding på ideen. Derfor sendte han en e-post til ledelsen i NRK i går og minnet dem om at han står klar.

- Jo, jeg sendte en melding til tv-sjef Arne Helsingen, sier Strømøy:

- Jeg ville bare minne dem om at jeg har en idé. Jeg har ikke vært i Oslo og solgt inn ideen. Jeg har heller ikke fått noen telefon fra Marienlyst, sier programlederen, som bor i Trondheim.

- Det må være folkelig

Strømøy vil ikke røpe hva slags underholdningsprogram han kunne tenke seg å lage. Men han bekrefter at det ville blitt et slags talkshow med gjester i studio.

- Og så må det være folkelig, poengterer Strømøy.

- Jeg må gjøre det jeg er flink til, og det er å snakke med folk. Hadde jeg blitt spurt om å lage lørdagsunderholdning, så hadde jeg selvsagt tatt utfordringen.

I tillegg til et folkelig og jovialt familieunderholdningsshow, mener han at lørdagen må ha sitcom og feelgood-drama, gjerne britisk, à la «Med hjartet på rette staden».

Bekrefter Strømøy-idé

Tv-sjef Arne Helsingen i NRK bekrefter at han har mottatt en idé til lørdagsunderholdning fra Tore Strømøy, men ønsker ikke å kommentere innholdet i det.

- Jeg kan også bekrefte at Tore tok kontakt med meg i går, sier Helsingen og legger til:

- Han holder på med en ny «Tore på sporet»-serie som kommer seinere i år. Det er den avtalen NRK har med Strømøy nå.

Ingen ting er bestemt

Helsingen forteller at Skavlans overgang til TV 2 kom brått på dem også.

- Tidligere denne uka kom det et bud fra på Skavlan fra TV 2 som vi ikke kunne matche, sier TV-sjefen.

Dermed måtte NRK kaste om på sendeskjemaet.

Hva den skal fylle flaten til Lindmo med, mellom 22 og 23 lørdager, er ikke bestemt.

- En flott profil

- Vi må legge noen korte planer, som så får vi finne noen andre løsninger på lengre sikt.

Hva med Tore Strømøy?

- Tore er en flott tv-profil, men hvilken løsning vi lander på, har vi ikke bestemt, sier Helsingen.