Torill Kove snytt for sin andre Oscar-statuett

- Tror hun er litt skuffet.

LOS ANGELES (Dagbladet): Den norsk-kanadiske animatøren Torill Kove ble snytt for sin andre Oscar-statuett da prisen for beste animerte kortfilm gikk til «Feast».

Tonje Skar Reiersen i Mikrofilm, selskapet som produserer Koves filmer, er i kveld på det norske konsulatets offisielle fest til ære for de norske Oscar-nominerte. Hun tror Kove er bittelitt skuffet over at det ikke ble en ny Oscar-statuett.

- Men «Feast» har seilet opp som favoritt, så utfallet var ikke så overraskende. Jeg tror Torill er litt skuffet, men også glad for at kategorien er unnagjort og at hun kan senke skuldrene, sier Reiersen.

Historisk «Feast» er en tredimensjonal, delvis håndtegnet romantisk komedie på seks minutter som er produsert av Walt Disney Animation Studios. Statuetten ble tildelt regissør Patrick Osborne.

Kove, som opprinnelig er fra Hamar og besøker Norge årlig selv om hun bor med sin familie i Montreal, er tilstede i salen der prisene deles ut i Hollywood. Hadde hun vunnet hadde hun blitt dobbelt historisk.

Da hun ble Oscar-nominert for kortfilmen «Min bestemor strøk kongens skjorter» i 1999 var det en sensasjon i det norske filmmiljøet. Da hun i 2007 vant den prestisjefylte prisen for «Den danske dikteren», var det som første nordmann siden Thor Heyerdahl i 1951.

Selvopplevd Moulton og meg» forteller historien om tre søstre som må holde ut med foreldre som er akkurat litt rarere enn de strengt tatt skulle ønske. Kove er selv den mellomste i en søskenflokk på tre.

- Ja, det er selvopplevd, alt sammen. Søstrene mine synes det er helt OK. Foreldrene mine lever ikke lenger, men jeg tror de ville syntes det var helt okei også, fortalte Kove da Dagbladet traff henne i Hollywood tidligere denne uka.

Slik så det ut da Kove og hennes kolleger fikk vite at de var Oscar-nominert for «Moulton og meg».

HAR DEN ALLEREDE: Torill Kove vant Oscar i 2007. I år var hun igjen nominert for beste animerte kortfilm i 2015.. Foto: Endre Vellene
HAR DEN ALLEREDE: Torill Kove vant Oscar i 2007. I år var hun igjen nominert for beste animerte kortfilm i 2015.. Foto: Endre Vellene Vis mer