Torill skal velge neste års Oscar-vinnere

Sammen med Daniel Craig og Jennifer Aniston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): The Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) er organisasjonen som blant annet er ansvarlig for Oscar-utdelingen, og for å plukke ut de nominerte filmene.

Akademiet består av 6000 filmbransjefolk - hovedsakelig amerikanere - og tar bare inn nye medlemmer én gang i året.

Nå har 115 nye fått invitasjon, og blant dem finner vi navn som Daniel Craig, Jennifer Aniston, Steve Carrel, Eddie Murphy. Og norske Torill Kove, som vant Oscar i fjor for animasjonskortfilmen «Den danske dikteren».

Måtte søke

Oscar-vinnere blir vanligvis invitert, men dette skjer ikke automatisk. Torill Kove forteller at hun måtte søke om å bli tatt opp i akademiet.

- Det ligger litt idealisme i dette, akademiet er nemlig en viktig støtteorganisasjon for korte animasjonsfilmer. Samtidig er det jo stas å få være med på å stemme på Oscaren, selvfølgelig, sier Kove til Dagbladet.no.

Hun forteller at det er flere akademimedlemmer i nærheten av hennes bosted i Montreal.

- Sannsynligvis betyr det mer å være tilknyttet akademiet om man bor i Los Angeles, da det arrangeres mange begivenheter som forelesninger, visninger og spesielle programmer der. Men når vi er så mange i Canada kan det også være at vi kan få til visninger i Montreal eller Toronto, sier Kove.

FIKK INVITASJON: Torill Kove håper å få gjort noe for animasjonskortfilmen når hun nå tas opp i The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Foto: SCANPIX/EPA
FIKK INVITASJON: Torill Kove håper å få gjort noe for animasjonskortfilmen når hun nå tas opp i The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Kommer med bok

Lenge var det ikke offentlig informasjon hvem som var medlemmer av akademiet, men de siste årene har AMPAS offentliggjort hvem de har invitert til å bli med.

De nye medlemmene blir formelt tatt opp under en seremoni i Los Angeles i september.

Akademiet ledes for tiden av Sid Ganis.

Torill Kove har såvidt begynt arbeidet med en ny kortfilm, og har den siste tiden holdt på med illustrasjoner til en bokversjon av «Den danske dikteren» som kommer ut til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer