<strong>MC MENA:</strong> Maria Menas musikk er vanligvis følsom og kjærlig. Når hun i kveld debuterer som rapper, med hiphoperne Don Martin og Pumba på laget, kommer imidlertid en litt mørkere side fram. Foto: NRK Lydverket
MC MENA: Maria Menas musikk er vanligvis følsom og kjærlig. Når hun i kveld debuterer som rapper, med hiphoperne Don Martin og Pumba på laget, kommer imidlertid en litt mørkere side fram. Foto: NRK Lydverket Vis mer

- Tørk av deg det gliset, lille dritt, før jeg dreper deg

Slik har du definitivt aldri sett Maria Mena før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slik har du definitivt aldri sett, eller hørt, popyndlingen Maria Mena før.

Når hun i kveld styrer «Lydverket»-butikken, benytter hun seg av anledningen til å oppfylle en gammel drøm. 25-åringen har nemlig alltid hatt lyst til å lære seg kunsten å rappe.

- Jeg hører mye på rap, og synes de har så god selvtillit. Det kunne jeg også tenke meg, sier Mena.

Lynkurs i rapping Derfor har hun fått et lynkurs av hiphophertugene Don Martin og Pumba i hvordan få swag, flow, beats og det hele på plass. Resultatet er ukarakteristisk Mena-lyrikk, full av selvtillit og attitude.

- Min mørke side kommer fram, sier Mena.

I kveld blir den spesiallagde remiksen av Danny og Pumba-låta «Stil», som Mena har skrevet sammen med læremestrene, og den tilhørende videoen vist fram i en ekstraordinær sending av Lydverket.

«Mena er en veteran» For med selvskrevne, kjepphøye hiphopstrofer som «Tenk to ganger før du ser på meg. Tørk av deg det gliset, lille dritt, før jeg dreper deg » og «Sett deg ned'a, knel'a, Mena er en veteran. Hvor mange andre her kan si at de har vært på Letterman?», er det en ny Maria Mena du møter i kveld.

- Jeg tror ikke det blir rapskive på meg med det første, sier Mena til Dagbladet.

Litt nervøs før norgesdebuten som rapper er hun likevel.

- Jeg er stolt av at jeg turte gjøre det, og synes det er utrolig gøy å utfordre meg selv. Og uansett hvordan responsen blir, går livet videre, smiler hun.

Foretrekker scenen Trass i at hun dobbeltdebuterer på NRK2-skjermen i kveld klokken 21.30, som rapper og programleder, er hun ikke i tvil om hva hun foretrekker.

- Det er greit å ha prøvd både rapping og programlederrollen én gang, men det er syngingen som frister mest til gjentakelse. Det er det jeg trives aller best med, sier Mena. 

<strong>PROGRAMLEDER:</strong> I kveld er det Maria Mena som styrer NRK2-programmet Lydverket, med programleder Asbjørn Slettemark som sidekick. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PROGRAMLEDER: I kveld er det Maria Mena som styrer NRK2-programmet Lydverket, med programleder Asbjørn Slettemark som sidekick. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Men om jeg noen gang legger sangkarrieren på hylla, kan jeg kanskje bruke Lydverket-erfaringen min fra i kveld som en slags CV, legger hun til og ler.

- Leser ikke anmeldelser Ni år er gått siden Menas musikalske inntog. I september ga hun ut sitt sjette album, «Viktoria». At det falt i smak hos anmelderne bryr hun seg heller lite om.

- Jeg leser ikke anmeldelser. Det som betyr noe for meg er hva fansen synes. Jeg er mer redd for hva de mener, sier hun.

Og det får hun plenty med tilbakemeldinger på gjennom sosiale medier som Facebook og Twitter. Positive, sådan.

Facebook-avhengig - Alle de fine ordene jeg får der, hver dag, har betydd utrolig mye for meg, sier Mena.

Mena bruker tid på sosiale medier, og er kjent for å kommunisere hyppig med sine fans. Hun innrømmer at hun er hekta på Facebook og Twitter.

<strong>NERVØS:</strong> Popstjerna innrømmer at hun er litt nervøs i forkant av kveldens debut som rapper. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NERVØS: Popstjerna innrømmer at hun er litt nervøs i forkant av kveldens debut som rapper. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg er den dama som oppdaterer Facebook-statusen hele tiden, ler hun.

Ny norgesturné Men hverdagen til artisten består av mer enn statusoppdateringer. For tiden er hun på turné, og skal spille i flere land før juleferien.

- Så blir det en lang norgesturné, til flere steder jeg aldri har spilt før, etter jul, avslører Mena.

- Det gleder jeg meg til, legger hun til.

<strong>FORETREKKER SCENEN:</strong> Til tross for at hun syntes både rapping og programlederjobb var gøy, foretrekker Mena å framføre sin egen musikk på scenen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORETREKKER SCENEN: Til tross for at hun syntes både rapping og programlederjobb var gøy, foretrekker Mena å framføre sin egen musikk på scenen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

MARIA MENA

• Født 19. februar 1986.

• Forlovet med Dagbladet-journalist Eivind Sæther.

• Debuterte som 17-åring med albumet «Another Phase» i 2002.

• Opptrådte i 2004 på David Lettermans «The Late Show».

• Hennes femte album «Cause and Effect» solgte i 2008 til gull på tre dager.

• Samme album resulterte også i Spellemannsprisen 2008 for «Årets kvinnelige artist».

• 23. september ga hun ut sitt sjette album, «Viktoria», som fikk en firer av Dagbladets anmelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer