Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Torkjell Berulfsen juger så man må oppdatere leksika

Kjendiser og kokkemoro på TVNorge.

Foto: TVNorge
Foto: TVNorge Vis mer

TVNorge-flaggskipet «Fire stjerners middag» ruller i gang sin åttende sesong i dag, og det må være trygt å hevde at kanalen ikke har mistet foten - si KOKKEfoten - for formatet ennå.

Anders Hatlo leverer som voiceoverkunstner og kjendiser av varierende rang sliter med saltet - og stemningen står gjerne til terningkast seks.

Jeg har sett de to første episodene, hvor hhv. Stian Blipp (kjent fra tv) og Anne Marie Ottersen (kjent fra tv) disker opp for Torkjell Berulfsen (kjent fra tv) og Triana Iglesias (gjett!).

«Vegis»-Triana Sistnevnte stikker kjepper i hjulene for hele gjengen ved å ikke spise kjøtt. Jeg hadde forventet at hun skulle få masse tyn for et utradisjonelt kostholdsvalg, men hun blir berømmelig imøtekommet fra hvert kjøkken.

Progressivt og hyggelig!

Stian Blipp har masse tv-priser stående i penthouseleiligheten sin, men ser ut til å ha huket tak i noen snasne kontormøbler til å utfylle interiøret. En diger portal med teksten «Casa del Blipp» møter gjestene utenfor bygården. Han kicker i gang noe kanin og karri i kaserollene, og jeg føler det er en slags dempet og avventende stemning i hele arrangementet første kvelden.

«Mammon»-Jon Folk er kanskje litt rolig på glasset for å unngå å trampe først i klaveret? Det minner ikke om de middager jeg kjenner fra media, si! Det beste øyeblikket i første episode blir uansett da Blipp treffer Jon Øigarden («Mammon»-Jon, altså) i butikken og blir offer for en herlig innføring i økologisk-merking av kjøttvarer.

Vesentlig mer underholdende enn «Mammon», sånt burde Øigarden gjøre mer av!

Episoden fra hjemme hos Anne Marie Ottersen handler hovedsakelig om høylytte saltbøsser og hvor vanskelig det er å finne ingefær i butikken.

Berulfsens jungelord Mildt sagt gjenkjennelige greier der altså. Berulfsen dukker opp med innskutte innspill og sier at maten er helt ok, og jeg tenker jo at når Berulfsen sier det må det jo stemme. Han snakker jo som en fasit, den fyren.

Når Berulfsen juger må de oppdatere leksika, sies det i et gammelt jungelord.

Men det ser jo gøyest ut når deltakerne kjører rundt i bil og drikker champagne i baksetet. Er det lov i taxi, tro? Eller må man booke en Uber? Det var kanskje ikke hensikten til TVNorge:

Årets «Fire stjerners middag» gir meg jaggu lyst til å tylle innpå champagne i baksetet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media