Tornado, flyhavari og larmende metal

Iron Maiden har vært forfulgt av uvær de siste dagene. Hva skjer når de spiller i Bergen i kveld?

TROSSET UVÆRET: Bruce Dickinson og Iron Maiden har vært forfulgt av uvær den siste uken. I kveld spiller de i Bergen. Her fra en konsert i Oslo Spektrum. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TROSSET UVÆRET: Bruce Dickinson og Iron Maiden har vært forfulgt av uvær den siste uken. I kveld spiller de i Bergen. Her fra en konsert i Oslo Spektrum. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONSERT: Det har bokstavelig talt blåst hardt rundt øra til gutta i Iron Maiden den siste uken. Før bandets konsert på Sonisphere i Stockholm holdt både festivalområdet og de 47.000 publikummerne på å renne bort i øsregnet.

Bedre ble det ikke da festivalen flyttet til Finland dagen etter. Da fikk de nemlig besøk av en tornado som blant annet ødela utstyret til Mötley Crüe og bandet måtte avlyse, mens et av flyene til Maiden-mannskapet ble ødelagt mens det sto på bakken.

Iron Maiden fullførte likevel begge konsertene og i kveld er det Bergen, som eneste stoppested i Norge, sin tur til å få besøk av de britiske heavy metal-heltene.

Mye nytt Dagbladet var tilstede både under turnépremieren i Dallas for to måneder siden, les anmeldelse her, og under Stockholm-konserten i helgen.

Selv om låtvalget ikke skilte seg betydelig fra Texas-konserten, var det betraktelig høyere energinivå da sekstetten spilte for våre naboer i øst.

Det betyr at den norske fansen også må belage seg på mange sanger fra 2000-tallet.

Gjesteanmelder Ivar Peersen, som til daglig er låtskriver og gitarist i det ekstreme progmetal-bandet Enlsaved, figurer som gjesteanmelder under konserten. Les hans dom over Iron Maidens bergenkonsert på Dagbladet.no i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer