TROSSET UVÆRET: Bruce Dickinson og Iron Maiden har vært forfulgt av uvær den siste uken. I kveld spiller de i Bergen. Her fra en konsert i Oslo Spektrum. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TROSSET UVÆRET: Bruce Dickinson og Iron Maiden har vært forfulgt av uvær den siste uken. I kveld spiller de i Bergen. Her fra en konsert i Oslo Spektrum. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Tornado, flyhavari og larmende metal

Iron Maiden har vært forfulgt av uvær de siste dagene. Hva skjer når de spiller i Bergen i kveld?

||| KONSERT: Det har bokstavelig talt blåst hardt rundt øra til gutta i Iron Maiden den siste uken. Før bandets konsert på Sonisphere i Stockholm holdt både festivalområdet og de 47.000 publikummerne på å renne bort i øsregnet.

Bedre ble det ikke da festivalen flyttet til Finland dagen etter. Da fikk de nemlig besøk av en tornado som blant annet ødela utstyret til Mötley Crüe og bandet måtte avlyse, mens et av flyene til Maiden-mannskapet ble ødelagt mens det sto på bakken.

Iron Maiden fullførte likevel begge konsertene og i kveld er det Bergen, som eneste stoppested i Norge, sin tur til å få besøk av de britiske heavy metal-heltene.

Mye nytt
Dagbladet var tilstede både under turnépremieren i Dallas for to måneder siden, les anmeldelse her, og under Stockholm-konserten i helgen.

Selv om låtvalget ikke skilte seg betydelig fra Texas-konserten, var det betraktelig høyere energinivå da sekstetten spilte for våre naboer i øst.

Det betyr at den norske fansen også må belage seg på mange sanger fra 2000-tallet.

Gjesteanmelder
Ivar Peersen, som til daglig er låtskriver og gitarist i det ekstreme progmetal-bandet Enlsaved, figurer som gjesteanmelder under konserten. Les hans dom over Iron Maidens bergenkonsert på Dagbladet.no i morgen.

Allerede i kveld kan du lese liveoppdateringer i Twitter-boksen til høyre. Du kan selv bidra med egne stemningsrapporter og oppdateringer ved å bruke hash-tag #imbergen.