Torpedoen under eventyret

Jon Michelet er uovertruffen som sjøfartsforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Denne høsten er Jon Michelet aktuell med to bøker om havet. Den første, «Havets velde», handlet om spektakulære skipsforlis, mirakuløse overlevelser og mer generelt om havets mange luner og farer.

Den nyeste, «Den siste krigsseileren», tangerer noe av tematikken, men er langt mer konsentrert, finstemt og velkomponert. «Den siste krigsseileren» er historien om den norske sjømannen, eventyreren og krigsseileren Ingvald Wahl.

Eventyrlyst

Ingvald Wahl fra Hammerfest reiser ut i verden som 17-åring i 1937. Deretter tar han hyre på de båtene som dukker opp, i den havna de måtte befinne seg. Mest av eventyrlyst, litt for lommebokas skyld. Under annen verdenskrig blir han bombet, torpedert og internert i militærfengsel. Wahl er en rastløs og uredd fyr, som mønstrer av og på utallige båter, besøker alle verdens byer og havner i klammerier titt og ofte.

Skjebnen?

Han er ingen skinnhellighet, men småsmugler, drikker seg dritings og slåss, han som så mange andre. Det mest oppsiktsvekkende er nok at Wahl har så utrolig flaks. Påfallende mange av de båtene Wahl seiler med blir torpedert rett etter at han har forlatt dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer