TORPEDOLIV: Thomas Engers andre krim foregår i Oslos torpedomiljø. Romanen løfter seg aldri over det gjennomsnittlige, mener anmelderen. Foto: ASCHEHOUG/ROLF M. AAGAARD
TORPEDOLIV: Thomas Engers andre krim foregår i Oslos torpedomiljø. Romanen løfter seg aldri over det gjennomsnittlige, mener anmelderen. Foto: ASCHEHOUG/ROLF M. AAGAARDVis mer

Torpedoenes hemmelige liv

Noen fine plottdetaljer utgjør høydepunktet i en ellers ordinær krim.

ANMELDELSE: Det var mye oppstyr rundt Thomas Engers krimdebut.

«Skinndød» ble lansert med stor ståhei. Enger ble omtalt som den neste, store norske krimforfatteren, og allerede før boka var utgitt ble den solgt til flere land. Mottakelsen sto nok den gang ikke helt i stil til forventningene.

Nå er Enger ute med bok nummer to. Heller ikke den makter å løfte seg noe særlig over det gjennomsnittlige.

Muskelmenn Handlingen i «Fantomsmerte» kretser rundt et miljø bestående av kroppsfikserte, aggressive menn på treningsstudioet Vekt & Respekt.

Torpedoenes hemmelige liv

Flere av dem har fortid som torpedoer. Den mest beryktede, Tore Pulli, blir dømt for drapet på en bekjent.

Fra fengselet tar han kontakt med romanens hovedperson, journalist Henning Juul. Pulli hevder at han er uskyldig dømt, og lover Juul informasjon om sønnens død dersom han bidrar til å få Pulli frikjent.

Sannheten finnes i torpedomiljøet. Men det er det ingen som vil snakke.

En i mengden Enger har noen fine detaljer i sitt krimplott, blant annet en falsk avisenquete og en snedig drapsplan.

Som helhet er «Fantomsmerte» jevnt godt gjennomført.

Men den er ikke i besittelse av noen kvaliteter som gjør at den skiller seg ut i den store mengden krimromaner på markedet.