Torry er VGs nye toppsjef

Går fra nett til papir.

(Dagbladet.no): Som administrerende direktør i VG Multimedia har Torry Pedersen opparbeidet seg et ry som en av Norges fremste medieledere.

Nå skifter 50-åringen - med bakgrunn fra blant annet Fredriksstad Blad og Dagbladet - jobb.

Han tar over stillingen som administrerende direktør i VG, etter Rolv Erik Ryssdal som nylig sluttet.

- Å skifte jobb var ikke noe jeg gikk og tenkte på til daglig. Det var slik at jobben i VG  ble ledig akkurat nå, og mine foresatte ønsket at jeg skulle ta den. Det var et gunstig tidspunkt å prøve noe nytt, sier Pedersen.

Hvem som vil etterfølge ham i VG Multimedia er ikke klart.

Pedersen peker naturligvis på opplagsfallet som den største utfordringen for avisa.

- Dette er jo det viktigste også for dere i Dagbladet, og jeg har ikke noe trylleformular for hvordan det må gjøres. Jeg tror det gjøres veldig mye godt arbeid på dette området allerede, men likevel har man ikke lykkes med å snu utviklingen, sier den nybakte VG-direktøren.

Pedersen kan vise til en eventyrlig vekst for VG Nett, og selv om han nå melder overgang til papirverdenen blir han ingen ivrig talsmann for en sammenslåing av mediene.

NY TOPPSJEF I VG: Torry Pedersen, tidligere øverste sjef for VG Nett. Foto: SCANPIX
NY TOPPSJEF I VG: Torry Pedersen, tidligere øverste sjef for VG Nett. Foto: SCANPIX Vis mer

- Mitt utgangspunkt er at man må konsentrere seg om avis for å lage en best mulig avis, og motsatt konsentrere seg om nett for å lage et best mulig nettsted. Men begge må orientere seg etter den samme himmelen. Der har jeg nok noe å bidra med, sier han til Dagbladet.no.