Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Torry Pedersen er ferdig som VG-sjef: - En epoke i mitt liv er over

Skal lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge

GÅR AV: Sjefredaktør i VG, Torry Pedersen.  Her under en prisutdeling i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GÅR AV: Sjefredaktør i VG, Torry Pedersen.  Her under en prisutdeling i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Hittil i dag har jeg vært opptatt av å infomere alle rundt meg om avgjørelsen, men det blir nok vemodig utover dagen og kvelden. Ved siden av familien er det VG som har vært mesteparten av livet mitt de siste 29 årene, sier VGs sjefredaktør Torry Pedersen til Dagbladet.

- Men alt har en slutt. Samtidig fortsetter jeg som styreleder i VG, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Aftenposten og Fædrelandsvennen, forteller han.

Onsdag formiddag ble det klart at 59-åringen går av som sjefredaktør i VG, noe avisen selv bekrefter på sine nettsider.

Toppstilling i konsernet

Han holder seg imidlertid i andedammen norsk media. Pedersen går over til en ny stilling i konsernet Schibsted, meldes det.

Pedersen skal «lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge», skriver Medier24 som siterer en pressemelding fra konsernet.

Pedersen forteller overfor Dagbladet at detaljene i den nye stillingen ikke er helt klare.

- Å være toppsjef i VG tar all energi, så foreløpig har jeg ikke hatt tid til å tenke på det. Nå skal jeg bruke noen uker på å rydde vekk mine analoge og digitale etterlatenskaper. Deretter blir det å forstå utfordringene til de store abonnementsavisene til Schibsted.

Sjefredaktørens leveregler

Opplysningen ble lagt fram under et allmøte i dag. Det er VGs nyhetsredaktør, Gard Steiro (41), som tar over sjefredaktør-stolen søndag ved midnatt. Steiro forlot stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende i 2015 til fordel for VG, og gjør nå et karrierehopp.

- Jeg vil si at den jobben handler om fire ting, sier Pedersen om sjefredaktørstillingen.

- Levere god journalistikk, levere gode økonomiske resultater, bygge et godt team rundt deg med gode erstattere slik at nye, flinke folk kommer til, og stake ut en strategisk retning sammen med styret.

- Synes du selv at du har du klart den digitale overgangen?

- Det er enda litt uavklart, men jeg vil si at vi ligger først i løypa. Jeg vil takke Dagbladet for fair og god konkurranse gjennom mange år, avslutter Pedersen med et flir.

Nesten 30 år i VG

Pedersen har jobbet i VG i en årrekke. Fra 2000 til 2008 var han ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG Nett, som under hans ledelse ble Norges største nettavis, skriver Store Norske Leksikon.

Fra 2008 fungerte han som administrerende direktør i VG, før Pedersen i mars 2011 tok over som både sjefredaktør og administrerende direktør i mediehuset.

Fikk kritikk

I fjor fikk Pedersen så hatten passet for uttalelser han gikk ut med i forbindelse med nedleggelsen av VGs Tromsø-kontor:

«Det er jo sånn i vår tid at det alltid vil være en rørlegger med et kamera i nærheten når store ting skjer.», ytret den tidligere sjefredaktøren, noe som førte til kritikk fra blant annet Pressefotografenes Klubb.

Schibsted er største eier i VG, Aftenposten, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling