SATSER STORT: Fra og med mandag 31. august og helt fram til 15. september er Dagblad-profilene Peder Ottosen, Martine Aurdal og Marie Simonsen klare for å gi velgerne politisk analyse direkte på DBTV og Dagbladet.no. Foto: Håkon Eikesdal
SATSER STORT: Fra og med mandag 31. august og helt fram til 15. september er Dagblad-profilene Peder Ottosen, Martine Aurdal og Marie Simonsen klare for å gi velgerne politisk analyse direkte på DBTV og Dagbladet.no. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Torsdagens program: Sanner og Slagsvold diskuterer kommuner, Samsaya spiller og Hareide grilles

Følg DBTVs valgdekning direkte foran Stortinget fra 10-15.

(Dagbladet): - Vi hadde stor suksess med valgboden foran Stortinget for to år siden, nå fortsetter vi satsingen, forteller debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet, Martine Aurdal.

Omfattende valgsatsing Før stortingsvalget i 2013 lagde Dagbladet daglig politisk web-TV med gjester, debatter og kulturelle innslag fra en egen valgbod på plenen foran Stortinget.

I år følger vi opp suksessen.

I forkant av høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg lanserer Dagbladet sin mest ambisiøse og omfattende valgsatsing noensinne.

Avisa lanserte nylig debattportalen «Lokale meninger», samt den landsdekkende statistikkbasen Forskjells-Norge.

Mandag kl. 10.00 startet DBTV med daglige direktesendinger fra det spesialbygde valgstudioet foran Stortinget.

- Dagbladet har tre store satsinger i forbindelse med valget. Vi gleder oss veldig til å starte sendingene på mandag, sa Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen før satsinga fra 2013 ble fulgt opp.

60 timer live sending Dagbladet skal sende mer enn 60 timer direktesendinger fra Valgboden i 13 dager før valget. Sendingene vil være spekket med partilederutspørringer, dueller mellom byrådslederkandidatene og debatter med toppolitikere.

HAR DU SPØRSMÅL TIL POLITIKERNE?: Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt livestudio på nett. Foto: Halvor S. Njerve / Dagbladet
HAR DU SPØRSMÅL TIL POLITIKERNE?: Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt livestudio på nett. Foto: Halvor S. Njerve / Dagbladet Vis mer

Programlederne lover debatter om blant annet asylpolitikk, miljø, arbeidsledighet, politireform, skole og kommunesammenslåing.

- Politikk er et viktig satsingsområde for Dagbladet og den politiske dekningen blir en av våre hovedprioriteringer fram mot valget, sier Martine Aurdal.

- Siden vi lager nett-TV har vi mulighet til å lage lange sendinger, ta inn flere debattanter og gå mer i dybden enn etermediene, sier Aurdal.

Folk kan delta En av ambisjonene med sendingene midt i Oslo er at folk skal komme, se debattene og i tillegg få lov til å stille politikerne til veggs.

- Vi kommer nok en gang til å lage en unik møteplass der velgerne kan møte politikerne ansikt til ansikt. Vi skal synes, høres og være på plass for og blant leserne og seerne våre. Hva er da mer naturlig enn at vi nok en gang skaper en fellesskapsarena foran landets nasjonalforsamling, sier Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen.

I tillegg til politikk blir det musikalske innslag foran boden hver dag. Tooji, Samsaya og Daniel Kvammen er blant artistene som skal opptre.

Still spørsmål på nett Alle innslag i valgboden vil bli sendt live på DBTV. Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden på vårt livestudio på nett.

Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt livestudio på nett. Eller du kan bruke #dbvalg15 på Twitter.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram