Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Torsdagsklubben banket Borettslaget

Etter uker med oppgang for NRK og «Borettslaget», fikk endelig Robert Stoltenberg konkurranse. I går var premieren på «Torsdagsklubben» tv-vinneren blant seerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets anmeldelse: Småmuntert på Smuget Silje, Otto og Thomas samlet i snitt 853 000 seere til premieren på «Torsdagsklubben», som var direktesendt fra Smuget i Oslo. Programmet overlappet «Borettslaget» på NRK som samlet 784 000 seere i snitt. Det er en tilbakegang på 111 000 seere fra forrige ukes seerrekord.

600 000 var OK

- Seertallene er helt sinnsyke. Vi hadde ikke drømt om å være i nærheten av 853 000 seere, sier Bjarna Laastad, pressetalsmann for «Torsdagsklubben» til Dagbladet.no.

Ifølge klubbredaksjonen ville de være fornøyde om de klarte å samle 600 000 seere i sofakroken i går kveld. De høye seertallene betyr også økte inntekter for TV 2, som tok over klubbkonseptet fra TVNorge.

- Og nå skal dere kapre enda flere seere neste uke?

- Vi forventer ikke å holde på disse seertallene, sier Laastad.

_Nå vil vel alle være gjester hos dere framover?

- Det blir ihvertfall ikke vanskeligere. Noen er redd for å stille opp fordi de ikke tror de er morsomme. Men poenget vårt er ikke å ha komikere som gjester, det er ikke det det handler om. Vi vil ha gjester med klare meninger og som har noe å snakke om. Det er da det funker, sier Laastad.

Ønskegjesten

Herborg Kråkevik er Thomas Giertsens drømmegjest, men hun vil ikke stille opp. Invitasjonen står fortsatt ved lag, og gjengen bak «Torsdagsklubben» mener at med de gode seertallene i ryggen så har ikke Kråkevik lenger noen grunn til å si nei til å delta.

Ihvertfall kan Giertsen trygt fortsette å mase i hvert program. Ideen har han kanskje stjålet fra David Letterman, som i måneder har tryglet Oprah Winfrey om å få delta i hennes show.

«Torsdagsklubben» skal i første omgang sendes i 14 uker. Hvis knalltallene fra premieren og de gode kritikkene i avisene holder seg, er det vanskelig å tro at TV 2 ikke vil fortsette med programmet når første runde er over.

Hele Norges coronakart