Torsdagsklubben viser Mauseth-sexklippet

- Vi bruker sitatretten.

(Dagbladet.no): Denne uka har Oslo Tingrett behandlet skuespiller Gørild Mauseths og skuespillerforbundets søksmål mot NRK, fordi de viste en sexscene fra filmen «Brent av frost».

Nå har TV2 bestemt seg for å gjøre det samme. I dagens «Torsdagsklubben» vil de vise noen sekunder av scenen, for å illustrere et innslag om rettssaken. Det melder VG Nett.

- Få har sett filmen

- Hver uke tar Torsdagsklubben opp noen av de temaene som har vært sterkt framme i nyhetsbildet den siste uka. Denne rettssaken har vært et av de heteste temaene de siste dagene, og den er vanskelig å komme utenom, sier informasjonsmedarbeider Bjarne Laastad til Dagbladet.no.

- Vi har tatt en vurdering, og kom fram til at for at seerne bedre skal skjønne hva det handler om, vil vi vise noen sekunder. Det er tross alt veldig få som har sett filmen, sier Laastad.

Han understreker at de ikke har tenkt å vise hele scenen, slik som NRKs Store Studio. De kommer heller ikke til å vise siste del av scenen, som viser en naken Mauseth alene i bildet. Det var disse bildene som opprørte Mauseth mest.

- Dere er ikke redde for at dere også vil bli saksøkt?

- Nei, vi bruker sitatretten vår. Og det blir ikke noe frontal nakenhet. Vi viser ikke de bildene som det har vært viktigst for dem å sette fokus på, sier han.

VISER SEXKLIPP: I kveld viser Torsdagsklubben et klipp NRK er saksøkt for å vise. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VISER SEXKLIPP: I kveld viser Torsdagsklubben et klipp NRK er saksøkt for å vise. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Ekstra belastning

Leder i skuespillerforbundet, Agnete Haaland, har frontet rettssaken mot NRK sammen med Mauseth. Hun sier til VG Nett at dette vil bli en ekstra belastning for Mauseth, som var sykemeldt i tiden etter at NRK viste klippet.

- Det er jo ikke en del av opplegget vårt å skape ekstra belastning for noen. Men når hun har spilt inn en sånn scene, må hun kunne forvente at det blir vist. Jeg føler dette må være greit, sier Laastad.

Han understreker at de ikke vil vise klippet som en del av en vits, men som en introduksjon til saken.

- Er det da slik at dere holder med NRK i retssaken?

- Vi tar ikke stilling i saken, og tenker ikke på partene i konflikten. Vi tenker på seerne, sier han.

- TV 2 bør også rammes

Agnete Haaland er svært overrasket over at TV 2 velger å vise klippet.

Torsdagsklubben viser Mauseth-sexklippet

- En av grunnene til at vi tenkte oss godt om før vi gikk til sak, var jo at vi fryktet at bildene skulle bli tatt opp på nytt. Dette er helt uakseptabelt, sier hun til Dagbladet.no.

- Men det viktigste for meg er at de ikke viser frontal nakenhet. Det er det Gørild Mauseth har opplevd som mest krenkende, sier hun.

Haaland er spent på dommen i rettsaken mot NRK, som faller om to uker. Fram til da er hun avventende i forhold til eventuelle reaksjoner mot TV 2.

- Men hvis NRK blir dømt, bør jo det ramme TV 2 også, sier hun.

- Betyr det at dere vil gå til sak mot TV 2 også, dersom dere vinner over NRK?

- Vi vil se dommen før vi bestemmer hva vi gjør, sier hun.

GIKK TIL SAK: Gørild Mauseth.