Torsdagsrefseren

Otto Jespersen hadde ingen anelse om rabalderet han skulle forårsake med monologen om Kjell Magne Bondevik i «Torsdagsklubben». Men han har ikke angret et sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar er Jespersen, Thomas Giertsen og Silje Stang tilbake med elleve nye programmer.

- Jeg tvilte en stund på om jeg skulle si ja til en ny runde. Det er hyggelig å lage «Torsdagsklubben», men jeg liker ikke å holde på med det samme for lenge av gangen. Dessuten har jeg begynt å tenke på andre ting; jeg er i dialog med NRK og har lyst til å lage en ny forestilling.

- Feigt av Valebrokk

I sin avslutningsmonolog i «Torsdagsklubben» 24. oktober oppfordret Jespersen blant annet seerne til å slå seg sammen og spandere Oslo-tur på Christer Pettersson for å bli kvitt Bondevik. Bondevik kvitterte med å kalle satiren for «feig, ondskapsfull og rein mobbing».

- Jeg hadde selvsagt ikke noe begrep om hvilket oppstyr det ville bli. Til å begynne med var det gøy, men etter hvert ble det helt ekstremt. Saken gikk ut av alle proporsjoner og antok en karikaturform den påfølgende uka, og da fikk jeg nok. Det var jo mye dere i pressen, og ikke minst statsministeren selv, som pustet på bålet, sier Jespersen.

TV2-sjef Kåre Valebrokk valgte å stanse reprisen av det famøse programmet, meget mot Jespersens vilje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer