Tortoise erstatter Spiritualized

Til alle Spiritualized-fans; her er pressemeldingen fra øyafestivalen.

Sent i går kveld fikk vi en forferdelig nyhet, som vi nå må bringe videre: Et medlem i Spiritualized er rammet av blodkreft.

På bakgrunn av dette fikk vi sent i går kveld orientert om at Spiritualized dermed måtte avlyse konserten på festivalen, mindre enn 24 timer før de skulle stå på scenen i Middelalderparken. Da bandet i går hadde en fridag midt inne i turneen sin, gikk et sentralt medlem av bandet til legen fordi personen følte seg dårlig. Etter å ha blitt undersøkt, fikk altså bandmedlemmet beskjeden om at det dreide seg om dødelig blodkreft.

Gjennom fantastisk bistand og samarbeid fra Oslo Jazzfestival, bandet selv og plateselskapet Smalltown Supersound har vi likevel lykkes i å få inn den beste erstatter vi kan tenke oss. I natt ble klart at Tortoise spiller på Øyafestivalen 2002, på Enga i dag klokken 20.15. Vi ønsker spesielt å rette en takk til Oslo Jazzfestival, og må si at vi i Øyafestivalen er imponert over den fleksibilitet, evne til å få ting gjennomført, samt gode vilje hos festivalledelsen.

Vi er samtidig stolte av å kunne presentere et av post-rockens aller største navn på Øyafestivalen 2002. Tortoise har vært hovedband på Blå under Oslo Jazzfestival. Det er liten tvil om at Tortoise, ikke minst sammen med Chicks On Speed, utgjør en av de tydeligste aktørene innen kunstmusikk på Øyafestivalen 2002.

Vi må rett og slett spørre oss selv: Hvilken annen by i verden kunne man gått ut og fått inn et tilsvarende navn på så kort tid? Dette mener vi sier mye om hvor stor Oslo er blitt som musikkby. Og det er noe vi virkelig gleder oss over!!