TAR KONTROLL: Torun Støbakk (19) er lokalavisa Snåsningens nye redaktør. Hun startet sin journalistiske karriere som 14-åring. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa
TAR KONTROLL: Torun Støbakk (19) er lokalavisa Snåsningens nye redaktør. Hun startet sin journalistiske karriere som 14-åring. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-AvisaVis mer

Torun blir Norges yngste redaktør

- Viktig å slippe ungdommen til.

(Dagbladet): Torun Støbakk fylte 19 år 9. november. Nå tar hun over ansvaret for lokalavisa Snåsningen, som landets yngste redaktør.

- Jeg vil først ha en innkjøringsperiode etter at jeg har startet 1. februar. Avisa er god på lokalstoff, men vi må bli flinkere til å sette dagsordenen, sier Støbakk til Journalisten, og fortsetter.

- Vi må spisse nyhetsjournalistikken og løfte det samiske stoffet. Vi må i sterkere grad finne nyhetssaker fra det samiske miljøet og ikke som nå bare oversette en nyhetsside til sørsamisk, Og vi må ha mer ungdomsstoff,

- Yngste medlemmet Støbakk startet sin journalistkarriere som 14-åring, som en av medarbeiderne i Trønder-Avisas ungdomsredaksjon Filter, skriver Trønder-Avisa.

- Hun blir det yngste medlemmet i Norsk Redaktørforening og en av de yngste som er ansatt som redaktør i en norsk avis, sier Arve Løberg, sjefredaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa, til Journalisten.

Trønder-Avisa kjøpte Snåsningen i 2010. Lokalavisa, som ble startet opp for rundt 15 år siden, har tre medarbeidere.

- Veldig moden Det var Løberg som oppfordret 19-åringen til å søke.

Støbakk tar over som redaktør etter Tore Viem, og han er overbevist om at 19-åringen vil gjøre en god jobb.

- Jeg har jobbet med Torun tidligere, og hun er veldig moden til tross for sin unge alder. Hun er uredd og ambisiøs, og har en del tanker og ideer om videreutviklinga av avisa. Det er viktig at ungdommen slippes til i dagens medieverden, sier Viem til Dagbladet.

Viem skal nå etablere et eget foretak som frilansjournalist.

FÅR NY REDAKTØR: Lokalavisa Snåsningen.
FÅR NY REDAKTØR: Lokalavisa Snåsningen. Vis mer