Torun Lians funn

- Jeg tror jeg har gjort et funn, sier Torun Lian om de to barna som skal spille hovedrollene i debutfilmen hennes «Bare skyer beveger stjernene». Kvinnen som i sin tid skapte Frida-figuren, er svært spent foran innspillingen som startet 4. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er veldig takknemlig å ha unger i hovedrollene, fordi du får så mye gratis. De spiller seg selv langt mer enn profesjonelle skuespillerne, som bare går inn i en rolle, sier Torun Lian.

Hun er kjent som «mammaen» til Frida, og sto bak manuset til Berit Nesheims populære film og tv-serie om tenåringsjenta. Nå skal hun regissere sin første spillefilm, «Bare skyer beveger stjernene», som er basert på hennes egen barnebok med samme navn.

Liten Banderas

11 år gamle Thea Sofie Rusten debuterer som skuespiller i rollen som Maria. I filmen opplever hun at broren dør, samtidig som hun mister moren som blir syk av sorg. 11-åringen Jan Tore Kristoffersen spiller vennen Jakob som muntrer henne opp.

- Han er en kommende Antonio Banderas, sier Torun om den mørke bedåreren.

I filmen medvirker også Anneke von der Lippe, Kari Simonsen, Andrine Sæther, Eindride Eidsvold, Jørgen Stanghelle og Bjørn Jenseg.

Smertefullt

- I motsetning til «Frida, med hjertet i hånden», er dette en trist film med et alvorlig tema. Alle vet hvordan det er å miste noen, sier hun. Thea nikker og forteller at hun selv opplevde å miste bestemoren i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer