Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Torun Lians funn

- Jeg tror jeg har gjort et funn, sier Torun Lian om de to barna som skal spille hovedrollene i debutfilmen hennes «Bare skyer beveger stjernene». Kvinnen som i sin tid skapte Frida-figuren, er svært spent foran innspillingen som startet 4. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig takknemlig å ha unger i hovedrollene, fordi du får så mye gratis. De spiller seg selv langt mer enn profesjonelle skuespillerne, som bare går inn i en rolle, sier Torun Lian.

Hun er kjent som «mammaen» til Frida, og sto bak manuset til Berit Nesheims populære film og tv-serie om tenåringsjenta. Nå skal hun regissere sin første spillefilm, «Bare skyer beveger stjernene», som er basert på hennes egen barnebok med samme navn.

Liten Banderas

11 år gamle Thea Sofie Rusten debuterer som skuespiller i rollen som Maria. I filmen opplever hun at broren dør, samtidig som hun mister moren som blir syk av sorg. 11-åringen Jan Tore Kristoffersen spiller vennen Jakob som muntrer henne opp.

- Han er en kommende Antonio Banderas, sier Torun om den mørke bedåreren.

I filmen medvirker også Anneke von der Lippe, Kari Simonsen, Andrine Sæther, Eindride Eidsvold, Jørgen Stanghelle og Bjørn Jenseg.

Smertefullt

- I motsetning til «Frida, med hjertet i hånden», er dette en trist film med et alvorlig tema. Alle vet hvordan det er å miste noen, sier hun. Thea nikker og forteller at hun selv opplevde å miste bestemoren i fjor.

- «Bare skyer beveger stjernene» handler ikke om mine opplevelser, men det ligger mye av meg i den, forteller Torun.

Samtidig understreker hun at selv om innholdet er smertefullt, er det mye humor og morsomme replikker. Ideen til tittelen fikk Torun en dag hun satt og så på himmelen, og oppdaget at det så ut som om det var stjernene som beveget seg, ikke skyene.

- Det jeg ønsker å si er at bare det grusomme kan få tilværelsen til å skinne, sier debutregissøren.

Innspillingen av filmen skal foregå hovedsakelig i Oslo og Bergen og starter 4. august. Budsjettet er på 15 millioner.

- Det jeg gleder meg aller mest til er å få jobbe sammen med andre mennesker, ikke bare sitte foran skrivebordet, sier Torun som har tre barnebøker og flere teatermanus på CV-en.