SYND: «Det finnes flere homofile muslimer enn man skulle tro», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SYND: «Det finnes flere homofile muslimer enn man skulle tro», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Tøft for skeive muslimer

De må leve i skjul, de må leve et dobbeltliv, og mange av dem lever et mislykket liv i et streit ekteskap resten av livet.

Homofile muslimer har det mye tøffere enn vi andre troende.

Som heterofil muslimsk jente har jeg et par homofile venner, men ingen av dem har muslimsk bakgrunn. Likevel vet jeg, etter å ha kommunisert med flere utenfor Norge, at det finnes flere enn man skulle tro. De er bare vanskelige å oppdage fordi de ikke ønsker å «se ut som» skeive, der ikke-muslimske homofile heller stolt viser det frem.

Å få vite at datteren eller sønnen er skeiv er et mareritt for mange muslimske foreldre. Mødre tør ikke å vise seg offentlig og fedre er forbanna. Noen foreldre kaster barna ut av huset og finner på falske forklaringer på hvorfor ungen deres er forsvunnet. Det er lettere for foreldre å fortelle slektninger og venner at datteren eller sønnen deres er død, enn at de er homofile.

Selv om det er forbudt å diskriminere homofile i Norge, skjer det likevel. Nesten alle imamer ser på homofili som synd den dag idag. Uansett hvor langt folk har kommet i samfunnet. er homofili fortsatt sett ned på i det muslimske miljøet. Homofile muslimer må enten «fikse» seg selv, eller leve et dobbeltliv. Her kjenner nok mange kristne homofile seg også igjen.

Isra Zariat, skribent
Isra Zariat, skribent Vis mer

Det går ofte dårlig med homofile muslimer som blir oppdaget fordi de har krenket familiens ære. På det verste kan det føre til æresdrap på både gutter og jenter. Det er hardt for østens homofile å være skeive, og i tillegg være muslimer. Likevel vender de seg mot Mekka og ber sine fem daglige bønner fordi religion er det eneste de har igjen. De setter foten ned, tror på Allah, og finner trygghet i religionen uansett om de har en annen legning.

Men noen unge homofile greier ikke å velge mellom legningen sin og religion, men prøver likevel å forsone begge i en livsstil. Det er som en jihad, en kamp. Mange homofile muslimer straffer seg selv ved å begå selvmord, for de har hørt at det å ta livet av seg er mindre synd enn å leve som homofil - ergo du får mer straff i helvete om du er homofil kontra selvmord.

Følg oss på Twitter

Men om ikke de fleste mener det, finnes det også muslimer som ikke synes det er galt, og som ønsker homofile muslimer velkommen i sitt miljø. Jeg håper en dag at det blir lettere for muslimer å godta at det finnes skeive folk i den muslimske verdenen også.