Du leser nå Dagbladet Pluss

Tostatsmannen

Den israelske ambassadøren George Deek ber for Palestina fra sin residens i Parkveien.

NY UTSENDING: George Deek er Israels nye ambassadør i Norge. Han tok over posten 12. juli i år. Foto: Sturla Haugsgjerd/Dagbladet
NY UTSENDING: George Deek er Israels nye ambassadør i Norge. Han tok over posten 12. juli i år. Foto: Sturla Haugsgjerd/DagbladetVis mer

IKKE FERDIG SNAKKA:

Hvorfor fikk du jobben som Israels ambassadør i Norge?

- Før jeg kom til Norge var jeg i Nigeria i tre år. Så måtte jeg velge hvor jeg ville dra etterpå. Jeg ble gitt en liste over tyve valg. Norge var et av mine førstevalg.

Løgn! Du er arabisk. Kristen. Ung. Kul. Hip. De valgte deg fordi de tror Norge hater Israel og de trenger en kul, hip, araber-DJ-type... Det er sannheten!

- Nei. Men du kan skrive til sjefene mine «å plassere George i Norge er den beste tilfeldigheten dere noensinne har foretatt dere».

Du er bare tredve år. Dessuten er du kristen, arabisk, israeler. Er det mulig å være mer minoritet?

- Selv i det kristne miljøet i Israel er jeg en minoritet. Som del av den gresk-ortodokse kirken er jeg en kristen minoritet i den kristne kirken. Man blir ikke mer minoritet enn det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.